‘Downton Abbey: A New Era’: de geliefde acteurs uit de serie en eerste film keren terug.
‘Downton Abbey: A New Era’: de geliefde acteurs uit de serie en eerste film keren terug. Foto: Filmhuis Bussum/Ben Blackall

Is in liefde en oorlog alles geoorloofd?

Algemeen

BUSSUM - Met de Nationale Herdenking en Bevrijdingsdag in het vooruitzicht, zal het je niet verbazen dat er de aankomende tijd in Filmhuis Bussum aardig wat films worden vertoond met oorlog als thema. Maar voor de liefhebber staan er ook luchtiger voorstellingen gepland… 

Premières 
‘Downton Abbey: A New Era’: de geliefde acteurs uit de serie en eerste film keren terug; ‘Les Olympiades’: in stijlvol zwart-wit gefilmd portret van vier jonge mensen in het hedendaagse Parijs, op zoek naar echt contact in het opwindende stadsleven; ‘Shabu’: energieke documentaire over de opvallende en kleurrijke Shabu, die in de roemruchte Peperklip-flat in Rotterdam-Zuid woont; ‘Love It Was Not’: de Joodse Helena Citron werd in concentratiekamp Auschwitz in bescherming genomen door SS-officier Frans Wunsch, die smoorverliefd op haar was.

Specials 
‘A-ha: The Movie’: deze documentaire over de Noorse band A-ha, wordt eenmalig vertoond op donderdag 28 april. Er zijn nog een paar kaarten; ‘Film na de Dam: Babi Yar. Context’: na de Nationale Herdenking op 4 mei vertonen we een film die thematisch past bij onze herdenking. In deze film reconstrueert regisseur Sergei Loznitsa de historische massa-executie van 33.771 Joden door de nazi’s in het Babi Yar-ravijn in Oekraïne aan de hand van nooit eerder vertoond archiefmateriaal.

‘Navalny’: eenmalige vertoning op 9 mei. Deze documentaire is relevanter dan ooit, en een must-see voor iedereen die meer inzicht verlangt in het hoofd van de ontwapenende, maar bloedserieuze Russische oppositieleider. ‘This Much I Know to be True’: muzikale documentaire over de bijzondere samenwerking tussen Nick Cave en Warren Ellis. Er zijn nog kaartjes voor woensdag 11 mei en zondag 15 mei!

Pyjama-ontbijt en kinderfilms in de meivakantie 
Kom naar ons supergezellige pyjama-ontbijt met de film ‘Maya en het Gouden Ei’ op vrijdag 29 april. “Natuurlijk vertonen wij op de andere dagen van de meivakantie ook weer extra veel filmvoorstellingen voor onze jongste bezoekertjes. Dus plan deze vakantie een gezellig gezinsuitje naar ons filmhuis!”

Moederdag ontbijtfilm 
Een passender begin van Moederdag (zondag 8 )mei is bijna niet denkbaar. Stel je maar voor: een heerlijk en stressvrij - want volledig door ons verzorgd - ontbijt in ons gezellige café, gevolgd door de toepasselijke film ‘Mothering Sunday’, naar de veelgeprezen roman van Graham Swift. Een fraai vormgegeven film met de allure van ‘Downtown Abbey’ en met steracteurs als Olivia Colman en Colin Firth.

Deze week te zien op Picl 
‘A Hero’: Iraans grotestadsdrama vol morele dilemma’s en ‘Tout s’est bien passé’: als André besluit niet verder te willen leven, wordt de relatie met zijn dochters beproefd.

Online kaarten kopen: www.filmhuisbussum.nl 

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Zomer bij Bibliotheek Gooi en meer Algemeen 25 jun, 11:17
Logo
Afbeelding
Peter Heerschop | Zaterdagportret ‘Als je logisch nadenkt, dan kom je heel ver’ Mensen 25 jun, 08:00
Afbeelding
Zomermarkt in De Palmpit Algemeen 24 jun, 15:36
Logo
Afbeelding
'Ik wil laten zien dat volwassenen ook goede dingen doen' Naardense start inzamelingsactie voor school in Bucha Mensen 24 jun, 14:00
Afbeelding
Scoutingverenigingen kunnen (en konden) subsidie krijgen Algemeen 24 jun, 13:00
Afbeelding
Brandweer Nederland roept iedereen op om rookmelders in huis op te hangen Algemeen 24 jun, 11:22
Logo
Afbeelding
'We zoeken een andere partij' Nieuwe eigenaren NH Hotel ook verbaasd; Tesla oplaadstation Naarden wordt opgeheven Buurt / wijk 24 jun, 10:00
Afbeelding
Vaccinatielocatie GGD verhuist van Hilversum naar Bussum Coronavirus 24 jun, 09:32
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief