Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Koninklijke Erepenning voor Muziekvereniging Crescendo

Algemeen

MUIDEN - Muziekvereniging Crescendo heeft vanmorgen tijdens de aubade op Koningsdag in Muiden de Koninklijke Erepenning ontvangen. De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Han ter Heegde. 

De Koninklijke Erepenning symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor de bijzondere verdiensten van een vereniging of instelling op het terrein van filantropie, wetenschap, cultuur of sport. Om voor de penning in aanmerking te komen moeten zij aan strikte voorwaarden voldoen. Ze moeten in aanzien staan en zich op hun terrein hebben onderscheiden. De erepenning wordt altijd verleend ter gelegenheid van de viering van het 50-jarig bestaan of een volgend meervoud van 25 jaar. Crescendo bestond vorig jaar al 125 jaar, maar vanwege corona kon dat nog niet worden gevierd. 

Bij tal van Muidense festiviteiten, herdenkingen en andere belangrijke gelegenheden verzorgt Crescendo de muzikale omlijsting of is de muziek zelf het hoofdingrediënt. Voorbeelden zijn het Spieringfestival, het Dickensfestival, Koningsdag, de herdenking op 4 mei, Bevrijdingsdag, het kerstconcert en het jaarlijkse benefietconcert voor een goed doel. Om altijd de juiste te snaar te kunnen raken, heeft Crescendo meerdere orkesten: de Fanfare, de Evenementenband en het opleidingsorkest Toetti.     

De grote betekenis van Crescendo voor de Muidense gemeenschap berust op twee pijlers: de openbare optredens én de muzikale opleiding van de jeugd. De contributie en het lesgeld worden bewust laag gehouden, zodat ook kinderen uit gezinnen met een smalle beurs kunnen meedoen.

Uit de krant