Afbeelding
Foto: fotografen: Rita Dollmann, Merlijn Doomernik

Benefietvoorstelling in Grote Kerk Muiden; opbrengst naar oorlogslachtoffers Oekraïne

Algemeen

MUIDEN - Art connects People, de Grote of Sint-Nicolaaskerk en Comité Openbare Feesten Muiden hebben de handen ineengeslagen om na Dodenherdenking de benefietvoorstelling ‘De dochter van Meijer’ te organiseren. De opbrengst gaat naar de oorlogsslachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

De voorstelling vindt plaats op 4 mei om 21.00 uur in de Grote Kerk. Pauline Broekema vertelt het verhaal in de Grote Kerk van Muiden en de muziek komt van The Amsterdam Consort. Wie over een goede zitplaats wil beschikken, kan reserveren via www.muidencultureel.nl.

Op 4 mei worden alle Nederlandse slachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog, burgers en militairen die stierven in oorlogssituaties en bij vredesoperaties herdacht. “In 2022 herdenken wij het verleden en worden geconfronteerd met de oorlog in Oekraïne. Een land met zijn inwoners wordt, evenals vele landen destijds, zwaar getroffen. Oekraïne heeft onze hulp nodig. Kom naar de voorstelling en doneer”, aldus de organisatie. De opbrengst van de benefietvoorstelling gaat naar Giro 555 ‘Samen in actie voor Oekraïne’.

De voorstelling ‘De dochter van Meijer’ gaat over een gezin in tijden van oorlog. Meijer, de vader van de kleine Sara (1941), wordt met de eerste trein van Westerbork naar het oosten gevoerd. Sara en haar moeder Mies duiken onder, om veiligheidsredenen gescheiden van elkaar. Na de bevrijding blijkt bijna niemand van hun grote joodse familie nog in leven. De dochter van Meijer gaat over bezetting en bevrijding. Over eindeloze jaren in onderduik. Over angst, heimwee, rouw en ongelofelijke veerkracht. Het is het verhaal van schoften en meelopers en van stille helden; de mannen en vrouwen die hun leven riskeerden om er voor anderen te kunnen zijn, die leefden in verbondenheid. Drie van de vijf uitvoerenden wonen in de gemeente Gooise Meren en zijn initiatiefnemers van de benefietvoorstelling. 

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Seizoen BIJ ANDREAS Naarden bekend Cultureel 25 jun, 15:19
Afbeelding
Zomer bij Bibliotheek Gooi en meer Algemeen 25 jun, 11:17
Logo
Afbeelding
Peter Heerschop | Zaterdagportret ‘Als je logisch nadenkt, dan kom je heel ver’ Mensen 25 jun, 08:00
Afbeelding
Zomermarkt in De Palmpit Algemeen 24 jun, 15:36
Logo
Afbeelding
'Ik wil laten zien dat volwassenen ook goede dingen doen' Naardense start inzamelingsactie voor school in Bucha Mensen 24 jun, 14:00
Afbeelding
Scoutingverenigingen kunnen (en konden) subsidie krijgen Algemeen 24 jun, 13:00
Afbeelding
Brandweer Nederland roept iedereen op om rookmelders in huis op te hangen Algemeen 24 jun, 11:22
Logo
Afbeelding
'We zoeken een andere partij' Nieuwe eigenaren NH Hotel ook verbaasd; Tesla oplaadstation Naarden wordt opgeheven Buurt / wijk 24 jun, 10:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief