Afbeelding
Foto: © Bob Awick
Koningsdag

Programma Koningsdag Brediuskwartier Bussum

Algemeen

BUSSUM - “Eindelijk kunnen we weer een mooi Koningsdagfeest organiseren voor de buurt. Dus pakken we extra uit dit jaar op het veldje aan de Burgemeester s’Jacoblaan in het Brediuskwartier (Bussum).” Dat laat organisator Sabine Ottervanger de redactie weten.

In de ochtend is er een uitgebreid programma voor de jeugd. “We starten om 9.00 uur met een versierde fietsen-optocht door het Brediuskwartier onder begeleiding van de ViJoS-band. Om 9.45 uur hijsen wij samen met wethouder Geert-Jan Hendriks de vlag, brengen we een toost uit en openen we de vrijmarkt.”

Naast de vrijmarkt kunnen de kinderen lekker zweven in de zweefmolen, springen op het springkussen, een rondje rijden op pony’s en allerlei oud-Hollandse spelletjes doen. Ook aan de ouders is gedacht; er is lekkere koffie met taart. Het ochtendprogramma eindigt om 12.30 uur.

In de middag wordt er een dames- en heren hockeywedstrijd gespeeld op Gooische tussen de teams van het Brediuskwartier en het Spiegel. Op het veldje aan de Burgemeester s’Jacoblaan tussen het Brediuskwartier en het Spiegel wordt een voetbalwedstrijd gespeeld. Deze start om 15.30 uur en wethouder Nico Schimmel geeft het startschot. Aansluitend vindt om 17.00 uur de buurtborrel plaats voor alle inwoners van het Brediuskwartier. Dan staat er ook een bingo gepland; de opbrengst hiervan gaat naar de vluchtelingen uit Oekraïne.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Zomer bij Bibliotheek Gooi en meer Algemeen 25 jun, 11:17
Logo
Afbeelding
Peter Heerschop | Zaterdagportret ‘Als je logisch nadenkt, dan kom je heel ver’ Mensen 25 jun, 08:00
Afbeelding
Zomermarkt in De Palmpit Algemeen 24 jun, 15:36
Logo
Afbeelding
'Ik wil laten zien dat volwassenen ook goede dingen doen' Naardense start inzamelingsactie voor school in Bucha Mensen 24 jun, 14:00
Afbeelding
Scoutingverenigingen kunnen (en konden) subsidie krijgen Algemeen 24 jun, 13:00
Afbeelding
Brandweer Nederland roept iedereen op om rookmelders in huis op te hangen Algemeen 24 jun, 11:22
Logo
Afbeelding
'We zoeken een andere partij' Nieuwe eigenaren NH Hotel ook verbaasd; Tesla oplaadstation Naarden wordt opgeheven Buurt / wijk 24 jun, 10:00
Afbeelding
Vaccinatielocatie GGD verhuist van Hilversum naar Bussum Coronavirus 24 jun, 09:32
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief