Afbeelding
Foto: © Bob Awick
Koningsdag

Programma Koningsdag Brediuskwartier Bussum

Algemeen

BUSSUM - “Eindelijk kunnen we weer een mooi Koningsdagfeest organiseren voor de buurt. Dus pakken we extra uit dit jaar op het veldje aan de Burgemeester s’Jacoblaan in het Brediuskwartier (Bussum).” Dat laat organisator Sabine Ottervanger de redactie weten.

In de ochtend is er een uitgebreid programma voor de jeugd. “We starten om 9.00 uur met een versierde fietsen-optocht door het Brediuskwartier onder begeleiding van de ViJoS-band. Om 9.45 uur hijsen wij samen met wethouder Geert-Jan Hendriks de vlag, brengen we een toost uit en openen we de vrijmarkt.”

Naast de vrijmarkt kunnen de kinderen lekker zweven in de zweefmolen, springen op het springkussen, een rondje rijden op pony’s en allerlei oud-Hollandse spelletjes doen. Ook aan de ouders is gedacht; er is lekkere koffie met taart. Het ochtendprogramma eindigt om 12.30 uur.

In de middag wordt er een dames- en heren hockeywedstrijd gespeeld op Gooische tussen de teams van het Brediuskwartier en het Spiegel. Op het veldje aan de Burgemeester s’Jacoblaan tussen het Brediuskwartier en het Spiegel wordt een voetbalwedstrijd gespeeld. Deze start om 15.30 uur en wethouder Nico Schimmel geeft het startschot. Aansluitend vindt om 17.00 uur de buurtborrel plaats voor alle inwoners van het Brediuskwartier. Dan staat er ook een bingo gepland; de opbrengst hiervan gaat naar de vluchtelingen uit Oekraïne.

Uit de krant