Afbeelding
Foto: Karianne Vermaas

Waterlinie Wandeltocht langs voormalige Zuiderzee

Algemeen

NAARDEN - Wandelaars kunnen weer volop genieten van de natuur, werelderfgoed, gezelligheid en optredens. De Waterlinie Wandeltochten aan de Zuiderzee gaan namelijk weer van start op 21 mei.

De Hollandse Waterlinies bestaan uit een verdedigingslinie van honderden kilometers lang, met forten en kastelen en daartussen is een groen, waterrijk landschap. Maar dit UNESCO Werelderfgoed wordt niet alleen door de verdedigingslinies van de Nieuwe Hollandse Waterlinie gevormd; de Stelling van Amsterdam speelt ook een belangrijke rol. Van 1815 tot 1940 hebben zij namelijk het westen van Nederland onbereikbaar gemaakt voor de vijand. Dus als er oorlog uitbrak, konden de militairen delen van het land onder water zetten. 

Vandaag de dag is het systeem van dijken, sluizen, forten et cetera moeilijk te zien. Maar wil jij de verborgen verhalen ontrafelen en zelf ook ervaren? Wandel dan mee met de Waterlinie Wandeltochten in 2022.

Waterlinie Wandeltocht Naarden - 21 mei 2022
Je hebt de kans om langs de vestingsteden Weesp, Naarden en Muiden te lopen. Daar zie je de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie samenkomen. Je loopt langs de prachtige natuur van het Naardermeer. Maar ook langs forten en sluizen. De eerste editie van de Waterlinie Wandeltocht was in 2021, wat een groot succes bleek te zijn. Want direct daarna stonden de deelnemers al te popelen om volgend jaar weer mee te lopen. 

Door de verschillende routes die je kan afleggen, kun je zelf je afstand bepalen. Het maakt dus niks uit als je minder lang wilt lopen of juist langer. Lokale partijen zorgen voor alle routes, leuke optredens en lekker eten bij de forten, sluizen en dijken. Onderweg staan er stempelposten waar je kunt uitrusten op een terras met een hapje of drankje. Heb je alle stempels binnen en kom je over de finish? Dan staat er een leuk afsluitend feestje met muziek en een heerlijk drankje op het programma. 

Diabetes Fonds
Bij alle Waterlinie Wandeltochten kun je het Diabetes Fonds op verschillende manieren sponsoren. Meer informatie hierover en inschrijven kan via: www.waterliniewandeltocht.nl

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
336 scholieren op eerste school hockeytoernooi ‘Hockey voor India’ Sport 30 jun, 15:41
Logo
Afbeelding
Drie minderjarige verdachten zitten vast voor verder onderzoek Nettorama na overval gewoon open; ‘geschrokken, maar geen gewonden’ Politie 30 jun, 12:00
Afbeelding
Fotowedstrijd ‘Zomergevoel in Gooise Meren’ Algemeen 30 jun, 10:35
Afbeelding
De wolf op bezoek Column GNR 30 jun, 09:08
Afbeelding
Open dag Vogelhospitaal Naarden Natuur en Milieu 30 jun, 08:02
Logo
Afbeelding
Drie GDP-moties bij behandeling Jaarstukken 2021 Jelmer Kruijt kan bijna juichen; na drie jaar krijgt vlag-motie eindelijk steun Politiek 30 jun, 08:00
Afbeelding
Overval op Nettorama Bussum Politie 29 jun, 20:04
Afbeelding
Twee gewonden bij fietsongeluk in Muiderberg 112 29 jun, 19:06
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief