Afbeelding
Foto: JR Fotografie

Lintje voor vertrekkend raadslid Ben Hagens

Algemeen

BUSSUM - Ben Hagens (VVD) is gisteravond door burgemeester Han ter Heegde koninklijk onderscheiden. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats tijdens de afscheidsraad, de officiële afsluiting van de raadsperiode 2018-2022. 

Personen die zich twaalf jaar lang op waardige en integere wijze als lid van de gemeenteraad hebben ingezet voor de lokale samenleving, komen in aanmerking voor een koninklijke lintje. 

Hagens is in september 2007 begonnen als raadslid voor de VVD in Muiden. In januari 2016 trad hij toe tot de VVD-fractie in Gooise Meren. Zijn hart bleef liggen bij Muiden en Muiderberg. Tot de onderwerpen die hem in het bijzonder interesseren behoren de binnenhaven van Muiden, toerisme, verkeer, parkeren en de veiligheid van fietsers. De binnenhaven van Muiden is nog altijd niet gerealiseerd en de leefbaarheid in Muiden en Muiderberg moet worden verbeterd. Het winkelbestand en andere voorzieningen staan onder druk, zo gaf hij aan.

In een recent interview in deze krant vertelde hij dat hij graag raadslid gebleven was, maar voor de afgelopen verkiezingen werd hij op een niet-verkiesbare plek gezet. Dat was voor hem de reden om zich terug te trekken. Hij legde ook uit waarom. Maar hij kijkt alweer positief vooruit, zo bleek uit hetzelfde interview. Net als een aantal jaren geleden wil hij zich weer gaan inzetten voor de vrijwilligersorganisatie Samen Doen. Die voorziet eenzame en alleenstaande ouderen in Muiden en Muiderberg wekelijks van een warme maaltijd.

Uit de krant