Burgemeester Ter Heegde schudt de Koning de hand.
Burgemeester Ter Heegde schudt de Koning de hand. Foto: © Bob Awick

Koning Willem-Alexander bij Spant!

Algemeen

BUSSUM - Koning Willem-Alexander arriveerde vanmiddag mooi op tijd bij theater- en congrescentrum Spant! in Bussum, waar het evenement HIER Opgewekt plaatsvond. 

Het was voor het eerst dat de Koning Spant! binnenstapte. Zijn echtgenote Máxima ging hem al tweemaal voor. Hij werd welkom geheten door de commissaris van de Koning, Arthur van Dijk, en burgemeester Han ter Heegde.

In vijf jaar tijd is het aantal leden van energiecoöperaties meer dan verdubbeld, meldt de HIER-organisatie en dat blijkt ook uit de zevende Lokale Energie Monitor van klimaatstichting HIER. Koning Willem-Alexander onthulde het huidige aantal leden van energiecoöperaties: bijna 112.000. Inmiddels wekken de projecten genoeg energie op voor 380.000 huishoudens (65.000 via zon en 315.000 via wind).

Met de Lokale Energie Monitor meet klimaatstichting HIER al zeven jaar de impact van lokale energiecoöperaties in Nederland. De Lokale Energie Monitor is een gezamenlijke uitgave van HIER en RVO. Download de Lokale Energie Monitor hier: https://www.hieropgewekt.nl/lokale-energie-monitor. Een korte video van de monitor staat hier.

Uit de krant