Lijsttrekker Roel Kamphuis
Lijsttrekker Roel Kamphuis Foto: PR
verkiezingen

Roel Kamphuis (ChristenUnie): ‘Het bespelen van de kiezers is een vak apart’

Algemeen

BUSSUM - Fractievoorzitter Roel Kamphuis staat bekend om zijn sociale geluid en integriteit. Na de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen woensdag moet de politicus helaas het politieke schip verlaten. De ChristenUnie wist hun zetel in de raad niet te behouden. 

Dat is een grote teleurstelling voor Kamphuis, maar ook voor de andere lijsttrekkers waarbij hij een graag gezien raadslid was. Wij vroegen hem om een reactie. 

De Bussumer vindt het jammer dat de inzet van de ChristenUnie door de kiezer niet wordt erkend. “Als ChristenUnie zijn we uitermate teleurgesteld dat ons Raadswerk en de inbreng tijdens de beeldvormende Politieke Avonden met een eigen geluid niet door de inwoners wordt gezien en dat niet is gezien op welke manier onze inbreng heeft bijgedragen aan het Welzijn van de betreffende inwoners. We hebben gepleit voor woningzoekenden.”

Het spel van het verleiden van de kiezer, is volgens het raadslid niet goed genoeg gespeeld. “De uitdaging die er lag in de gemeentepolitiek om dit zichtbaar te maken aan de inwoners, de kiezers, is bij ons niet geslaagd. Het bespelen van de kiezers is namelijk weer een vak apart. Het gaat er niet om dat je waar kunt maken wat je beloofd, je hebt altijd een meerderheid in de raad nodig om je plannen te realiseren namelijk, maar of die plannen op zich voldoende kiezers aanspreken. Of dat je de afgelopen raadsperiode onvrede en ontevredenheid hebt gezaaid die je nu kunt oogsten. Dat spel blijken wij als ChristenUnie minder goed te spelen.”

Hoewel het afscheid Kamphuis zwaar valt, wil hij de gekozen raadsleden nog wel iets meegeven. “Helaas kunnen we de komende raadsperiode onze waardevolle input voor inwoners in onze gemeente die onze aandacht verdienen niet meer geven. We wensen de gekozen raadsleden veel wijsheid toe de komende raadsperiode en daarbij het van alle inwoners gekregen mandaat serieus te nemen. Tot onze spijt zijn wij daar niet bij.”

Uit de krant