Afbeelding
Foto: PR

Naarden International Piano Festival organiseert benefiet voor Oekraïne met Alexander Gavrylyuk

Algemeen

NAARDEN - Naarden International Piano Festival (NIPF) - van 28 april tot en met 1 mei - sluit op zondag 1 mei (16.00 uur) in BIJ ANDREAS af met een benefietconcert voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. In overleg met de Oekraïense pianist Alexander Gavrylyuk is besloten dat de complete opbrengst van zijn concert ten goede zal komen aan Giro 555. 

Ook de organisatie van NIPF is diep geschokt door de oorlog in Oekraïne. Naarden International Piano Festival werd ooit opgericht met het idee liefhebbers en pianisten van over de hele wereld samen te brengen, met muziek als verbindende factor. Een verbinding die nu belangrijker is dan ooit. De wens is dan ook groot om bij te dragen aan de steun voor de slachtoffers van deze oorlog. 

Gavrylyuk speelt tijdens dit benefietconcert een gevarieerd programma, met muziek van uiteenlopende componisten. Op de rol staat onder andere Beethovens meest geliefde werk voor piano: de Mondscheinsonate. Daarnaast klinken onder meer de adembenemende, vroeg-impressionistische Deux Arabesques van Debussy en de Tweede Pianosonate van Rachmaninov. 

Kaarten voor dit benefietconcert zijn hier verkrijgbaar.

Uit de krant