Corrie van de Weg-Karssen en Henk van Norren
Corrie van de Weg-Karssen en Henk van Norren Foto: Jaap van Hassel

Zonovergoten onthulling straatnaambordje C. van Norrenstraat

Algemeen

BUSSUM - Zonovergoten was het bij de Cornelis van Norrenstraat. In deze Bussumse nieuwste straat, rechts van het voormalige kerkje aan Iepenlaan 6 werd afgelopen weekend een nieuw straatnaambord onthuld. 

Het bord was aanvankelijk bedekt met een grote sluier. Om half drie traden er twee mensen naar voren uit een groep van ongeveer vijfti familieleden en/of nazaten, die de sluier eraf schoven, waarna de naam zichtbaar werd met de toelichting ‘Bouwondernemer, raadslid, locoburgemeester (1850-1935)’. 

Klaas Oosterhom van de Historische Kring vertelt met trots: “Het korte straatje met mooie witte dorpsvilla’s ligt naast het kerkje dat aannemer Cornelis van Norren in 1891 bouwde. Hij was één van de gereformeerden, voor wie het kerkje gebouwd werd en het verhaal gaat dat er geen toren was begroot. Maar toen men dat een gemis vond, bouwde Van Norren voor eigen rekening ook nog een toren. Het enige nog levende kleinkind, Corrie van de Weg-Karssen (89 jaar) en de oudste met de achternaam Van Norren, Henk (81 jaar), verrichtten de onthulling. Vooraf hield Dick van Norren een toespraak, waarin hij behalve voorvader Cornelis ook voormoeder Alida schetste. En hij bedankte mij van de Historische Kring die gegevens over het leven van Cornelis Van Norren opgespoord heeft. Het gezelschap vertrok daarna om hun familiereünie elders voort te zetten.”       

Het onthulde nieuwe straatnaambord. - Foto: Jaap van Hassel

Afbeelding

Uit de krant