Lijsttrekker Max de Goede
Lijsttrekker Max de Goede Foto: PLEK

Ludieke graffiti actie door Gooise meren van PLEK

Algemeen

GOOISE MEREN - De nieuwe lokale klimaat- en duurzaamheidspartij van Gooise Meren; Partij voor Leefomgeving En Klimaat (PLEK) veegt jouw (woon)PLEK nu schoon. Afgelopen zaterdag voerden zij actie op opvallende en ludieke wijze live op straat, in de hele Gooise meren.

Dat deden ze door met het PLEK graffiti team in een volledig en schoon elektrische bestelbus door de straten van Gooise Meren te rijden en op straat zelf gespoten ‘graffiti’ street art achter te laten om de kiezer over de streep te trekken om op  14, 15 en 16 maart op de Partij voor Leefomgeving En Klimaat (lijst 9) te gaan stemmen.

Tijdens de actie ging de partij in gesprek met inwoners en deelden flyers uit. “We zijn erg trots op  onze mooie ‘(i)legale?’ ludieke actie en verwachten veel bekijks tijdens onze kunstzinnige graffiti spuitwerk actie. PLEK vindt het nu heel belangrijk en de hoogste tijd om een harde statement te maken tegen de gevestigde partijen in Gooise Meren (en landelijk) en te zeggen dat we nu echt concreet aan de bak moeten met een serieuze aanpak van de klimaatcrisis, energiecrisis en milieu- en natuurcrisis. De afgelopen vier jaar is er in Gooise Meren echt véél te weinig gebeurd op het gebied van verduurzaming en klimaatbeleid,’’ zegt PLEK lijsttrekker en Milieu- en klimaatdeskundige Max de Goede. 

“Het college (VVD, GroenLinks, Hartvoor BNM en D66) kan de inwoners van Gooise Meren niet eens vertellen hoe veel CO2 reductie tot nu toe is bereikt of precies hoeveel gebouwen van het gas af zijn?. Hoe geloofwaardig is het dan nu dat de gevestigde partijen  weer gaan roepen dat ze ambitieus zijn met duurzaamheid, natuur en klimaat?. NIET geloofwaardig vindt de Partij voor Leefomgeving En Klimaat. Dat gaan we nu concreet oplossen en aanpakken met realistisch, betaalbaar en helder geformuleerde plannen en actie voor verduurzaming- en klimaatbeleid van PLEK.Woningen van het (Russische) gas af, verduurzaming van woningen, gebouwen en frisse scholen en uitvoering van een concreet en stevig klimaatbeleid zijn geen opties meer maar bittere noodzaak. Iets wat het huidige college blijkbaar nog niet goed begrijpt. Het is nu echt tijd voor duurzame verandering met PLEK. We kunnen het ons nu echt niet weer permitteren om de komende vier jaar te treuzelen met een slecht uitgewerkt en vaag hap snap beleid van de zittende partijen”, stelt de Goede. 

(Tekst loopt door onder de foto)

De volledig schone en elektrische bestelbus van PLEK. - Foto: PLEK

We hebben uiteindelijk een tiental street art afdrukken gemaakt verspreid over Naarden en Bussum (alleen gemaakt met gebruik van een sjabloon en water! en groene stroom).. Het was een zonovergoten dag en we trokken inderdaad veel bekijks tijdens onze graffiti spuitactie.Ook de door ons gebruikte electrische camper busje was een blijkvanger. Lijsttrekker Max de Goede was de street artist voor een dag en ging met veel plezier de vieze stoepen en straten van Gooise Meren te lijft met de boodschap voor een veel sneller duurzame verandering en concreet streven naar schoner straten en luchtkwaliteit. Dit wil de Partij voor Leefomgeving En Klimaat concreet bereiken door invoering van autoluwe straten in centra,een verbod op vervuilende auto’s en bestelbussen, een lokale meetnet voor luchtkwaliteit en snelle aansluiting bij Het Schone Lucht Akkoord”, aldus de Goede. 

Uit de krant