Afbeelding

Hart voor Bussum vraagt om informateur

Algemeen

BUSSUM - Hart voor Bussum meent dat een onafhankelijke informateur de coalitieonderhandelingen op zich moet nemen. Momenteel is de VVD, de grootste partij, bezig met het voeren van gesprekken met alle partijen in Bussum. 

Hart voor Bussum vindt dat het geen recht doet aan de verkiezingsuitslag als VVD, die vier van de negen zetels verloor, de onderhandelingen op zich neemt. "In Bussum is een bijzondere situatie ontstaan die vraagt om de aanstelling van een onafhankelijke informateur. Deze moet de opdracht krijgen om, op basis van de verkiezingsuitslag die om verandering vraagt, te zoeken naar een stabiele coalitie die draagvlak heeft in de Bussumse samenleving. Het is niet uit te leggen aan inwoners dat de huidige coalitie doorgaat alsof er op 19 maart niets is gebeurd."

Hart voor Bussum ziet dat er op diverse punten zoals de fusie, ontwikkeling centrum en cultuurverandering een brede meerderheid te vinden is in een combinatie van Hart voor Bussum, D66, CDA, GOP. In de combinatie van die partijen zou de huidige coalitie (VVD, PvdA, GL) buitenspel worden gezet. 

Uit de krant