Foto: Johan van der Gees
Foto: Johan van der Gees

Stormvogels te sterk voor SDO

Algemeen

BUSSUM - Te veel personele problemen hebben SDO de kop gekost tegen Stormvogels. De Bussumers konden het een helft volhouden tegen de sterke nummer zes van de stand, maar moesten daarna toegeven dat Stormvogels sterker was: 4-0.

Door de vele blessures moesten er aan de kant van SDO een aantal reservespelers komen opdraven. De spelers kregen de opdracht om op de counter voor gevaar te zorgen aan de kant van Stormvogels, maar dat lukte amper. Stormvogels bleek al snel sterker en kreeg meteen wat kansen. Vooral de twee snelle vleugelaanvallers bleken voor veel gevaar te zorgen. SDO kreeg halverwege slechts één kans op de counter en moest verder vooral tegenhouden. Dat lukte de ploeg nog goed. SDO-doelman Rolf Hazelaar kon een paar keer goed redden, ook toen Stormvogels één-op-één voor de doelman stond. Doelpunten bleven daardoor achterwege. Na rust probeerde SDO het anders te doen. De Bussumers brachten Rick van der Velden het veld op en dat leverde meteen een kans op. Maar toen was het toch Stormvogels: de beste man van het veld kon de score openen. Na de goal probeerde SDO nog meer druk te zetten, maar dat bracht geen resultaat. Sterker nog: Stormvogels kon na een lange bal de score verdubbelen. Dat bleek de genadeklap voor SDO. Stormvogels kon vervolgens nog twee keer scoren en daarmee SDO dus verslaan.

Voetbalsters delen punten
Een meer dan terecht punt voor de voetbalsters van SDO. De Bussumers speelden een zwaar duel tegen het Noord-Hollandse Winkel en stapten na anderhalf uur voetballen met 1-1 van het veld. SDO speelde een groot gedeelte van het duel met een ondertal. Op het zeer slechte veld was SDO al snel de betere ploeg. Toch kregen de Bussumers tot twee keer toe een tegenslag te verwerken: eerst kwam er een tegentreffer, later was er ook nog een rode kaart. SDO zette na rust alles op alles om terug te komen. Dat lukte ook. Na de tegentreffer kwam er zelfs nog kansen op meer. Toch was men met het punt tevreden.

Uit de krant