Afbeelding

Puzzel voor Bussumse raadsleden

Algemeen

BUSSUM - Doordat er woensdag zoveel veranderde met zetelaantallen, valt nog slecht te voorspellen welke mensen Bussum de komende jaren gaan besturen. De raadsleden staan voor een zware klus.

Nadat woensdag de resultaten van de stembureaus bekend werden, werd meteen al over de kansen gesproken. Wat veel werd genoemd was 'een brede coalitie' van de VVD met de PvdA, GL, CDA en D66. Deze groep komt samen op 16 zetels, er zijn 23 zetels te verdelen. De VVD mag als grootste partij de komende dagen het voortouw nemen en als eerste onderhandelen. 

Toch zou ook Hart voor Bussum (5 zetels) nog een rol kunnen gaan spelen, maar na alle ophef van de afgelopen weken wordt het nog even afwachten welke raadsleden met Hart voor Bussum samen gaan werken. De kans dat Hart voor Bussum en de VVD samen gaan werken lijkt erg onwaarschijnlijk, de meningen van beide partijen lopen op bepaalde punten sterk uiteen. Hart voor Bussum geeft zelf aan 'er vol voor te gaan' en vraagt om een kans

Verder zou het, puur afgaand op de getallen, ook nog kunnen dat er een coalitie wordt gevormd zonder de VVD of Hart voor Bussum. Maar dan zou het wel heel raar moeten lopen. 

Vier jaar geleden duurde het een week voordat de kogel door de kerk was. Toen was er echter op voorhand al onderhandeld. 

Uit de krant