Afbeelding

Bewoner laat woning vol lopen met gas, 34 panden leeggehaald

Algemeen

BUSSUM - De brandweer heeft vanochtend de bewoners van 34 panden aan de Spijkerstraat geëvacueerd na een gaslucht. Een bewoner van de straat, een Bussumer van 34 jaar, zou bewust de gaskraan hebben opengezet en zijn woning vol laten lopen met gas omdat er een deurwaarder voor de deur stond om het pand leeg te halen. Een woordvoerder van de politie kan dat niet bevestigen. De zaak wordt nog onderzocht, de bewoner werd wel meteen aangehouden.

De gaslucht werd vanmorgen geroken door de deurwaarder. De man kwam langs om de bewuste man te bezoeken, maar kreeg geen gehoor. De deurwaarder rook wel een sterke gaslucht en sloeg meteen alarm. De brandweer en meerdere agenten waren snel ter plaatse, buurtbewoners werden meteen geëvacueerd. Het gas werd afgesloten, omstanders werden op afstand gehouden.

Het duurde even voordat de agenten contact kregen met de bewoner. Er stond een arrestatieteam klaar om de man weg te halen en op te pakken. De man kwam echter vanzelf naar buiten en werd vervolgens alsnog aangehouden.

De geëvacueerde omwonenden mogen weer naar huis.

Uit de krant