Het college en alle politieke partijen op het bordes van het gemeentehuis.
Het college en alle politieke partijen op het bordes van het gemeentehuis. Foto: © Bob Awick

College Gooise Meren betuigt steun aan Oekraïne

Algemeen

BUSSUM - Het college van Gooise Meren en alle politieke partijen in Gooise Meren kwamen vandaag om 16.00 uur bijeen op het bordes van het gemeentehuis in Bussum om hun steun te betuigen aan de bevolking van de Oekraïne. 

Tijdens deze korte manifestatie hebben de leden van de politieke partijen, voor de gelegenheid zoveel mogelijk gekleed in het blauw-geel van Oekraïne onderstaand statement uitgesproken. Ook burgemeester Han ter Heegde heeft het woord gevoerd. Er was ook aandacht voor lokale organisaties die zich reeds inzetten voor de mensen in het getroffen land. De grote lampen in de ontmoetingsruimte van het gemeentehuis zullen deze week ’s avonds en ’s nachts blauw licht uitstralen, als teken van verbondenheid met de bevolking van Oekraïne.

(Tekst loopt door onder de foto)


 Vlnr.: Jacqueline Sweerts (D66), Andreas van der Schaaf (Hart voor BNM) & burgemeester Han ter Heegde. - Foto: © Bob Awick

Een deel van het statement luidde als volgt; “Het college van B&W en alle politieke partijen van Gooise Meren zijn diep getroffen door de aanval van Rusland op Oekraïne. De bevolking van Oekraïne is sinds enkele dagen geconfronteerd met zinloze en gewelddadige acties die hun weerga niet kennen met desastreuze gevolgen van dien. Er zijn al veel slachtoffers gevallen en duizenden onschuldige mensen zijn op zoek naar een veilige haven om te schuilen. Wij leven met hen mee en willen met dit statement vanuit ons hart uitspreken dat wij ze niet vergeten. Wij leven met hen mee en gaan op zoek naar alle manieren die in ons vermogen liggen, om vluchtelingen, jong en oud, die door de oorlog hun huis hebben moeten verlaten, te helpen. Wij leven met hen mee en maken een vuist tegen deze oorlog die de regering in Rusland willens en wetens is aangegaan. Onze gedachten zijn bij de slachtoffers van Oekraïne en alle mensen in Rusland die deze oorlog evenmin willen. Wij leven met hen mee! Slava Ukraini, slava Ukraini, slava Ukraini (glorie aan Oekraïne, red)|!”

Uit de krant