Afbeelding
Foto: PR

Joop Kruijswijk en Wim Kloosterman dolblij; ‘Ornament op Utrechtse Poort komt er’

Algemeen

NAARDEN - Joop Kruijswijk en Wim Kloosterman, Naarders in hart en nieren, maakten afgelopen weekend op ludieke wijze bekend dat het door hun zo gewenste beeld op de Utrechtse Poort er zal komen. Zij reden met een wagentje mee in de carnavalsstoet, waarop stond: ‘Iedereen bedankt, dit jaar komt het beeld erop!’.

Zo’n drie jaar geleden kwamen de twee mannen met het idee om het vroegere ornament, dat halverwege de vorige eeuw verdween, terug te laten keren op de mooiste entree van de vesting. “De kers op de taart, want anders is het een mooie vaas zonder bloemen”, zeiden de Naarders eerder. Raadslid Jelmer Kruijt van Goois Democratisch Platform pikte het idee op en hielp hen om het plan verder te brengen. Ook deze krant besteedde meerdere malen aandacht aan deze wens. Beeldhouwer Willem Noyons haakte aan en er volgden gesprekken met onder meer Stichting Monumenten Bezit (eigenaar van de vestingwerken), de gemeente en de Rijksdienst voor het cultureel erfgoed.

Er werd vervolgens een crowdfunding onder de inwoners gestart om voor de nodige financiële middelen te zorgen en samen met Kees van Uuden werden ook diverse fondsen aangeschreven. Ook de SMB en de gemeente gaven een mooie bijdrage. Er is nog slechts 4.000 euro nodig om het benodigde bedrag van circa een halve ton bij elkaar te hebben. Doneren kan nog altijd op het rekeningnummer NL73 ABNA 0538 6660 48 t.n.v. J.H.H. Kruijswijk en o.v.v. Utrechtse Poort.

Uit de krant