BFC zakt verder af na nederlaag

BUSSUM - Met weer een nederlaag zakt BFC steeds verder weg van de top van de derde klasse. De Bussumse voetballers verloren zondag, verrassend genoeg, van het lager geklasseerde HDS: 1-2.

Terwijl de Bussumers de laatste jaren onverslaanbaar waren aan de Meerweg, bleek zondag des te meer dat dat tot het verleden behoort. BFC kwakkelde en startte met een reeks fouten. Daar kwam bovenop dat BFC geen kansen kon creëren. Daar stond tegenover dat ook HDS aanvallend amper wat kon brengen. De eerste fase van het duel was daarom futloos te noemen. Na een half uur leefde het duel wat op, maar wel aan de voor BFC verkeerde kant. HDS kreeg meer kansen. Eerst kon BFC de schade nog beperkt houden, maar op slag van rust kwam HDS toch tot scoren. Een schot van afstand verdween tussen vele benen door tegen de touwen.

Na de rust begon BFC wel sterk en kregen de Bussumers meer kansen. Zeker de eerste fase na rust werd het doel van HDS volop bestookt, een goal bleef echter achterwege. De lat en de doelman van de Leersummers stonden een Bussumse treffer tegen. Waar BFC faalde, had HDS meer geluk. Een fout van BFC zorgde ervoor dat HDS de voorsprong kon verdubbelen. Meteen daarna kon BFC wat terugdoen toen Dwight Oehlers na wat gerommel een doelpunt kon maken. BFC probeerde na de goal nog meer te doen en kreeg nog kansen op meer treffers. De doelpunten bleven echter achterwege. Sterker nog: HDS kreeg ook met een reeks counters nog kansen op meer. De nederlaag was toen zeker.