Bussumse sport van het weekend

BFC geeft zege weg tegen Forza Almere

Zonder zelf tot groots voetbal te komen had BFC zondag alle kans op een zege op Forza Almere. Alle voortekenen waren halverwege de wedstrijd nog goed. Toch verspeelde de Bussumse derdeklasser zondag wederom punten: 2-2. BFC was van meet af aan de betere ploeg en zette Forza Almere al snel onder druk. De Almeerse doelman werd bestookt met een paar knappe aanvallen. Dat leverde BFC ook een voorsprong op. Halverwege de eerste helft reageerde Siemen van Tongeren alert op een fout van de doelman en stond er terecht een voorsprong op het scorebord. Na de goal zocht Forza Almere meteen naar een tegentreffer: de schade bleef beperkt. Sterker nog, voor rust kwam er nog een tweede Bussumse goal toen Sander Waterland met een goede counter voor 0-2 zorgde.

BFC speelde na rust tegen een ondertal door een rode kaart en daardoor leek de ploeg op een zege af te stevenen. Het werd echter anders. BFC startte nog wel met een paar opgelegde kansen, maar werd daarna overlopen door Forza Almere. De Almeerders zetten alles op alles om terug te komen. Nadat de Almeerders de eerste goal maakten, kwam BFC de domper amper te boven. Meteen daarna kon Forza Almere met een strafschop voor 2-2 zorgen. Daarmee was het duel gespeeld. BFC was te veel van de kaart om er nog wat van te maken.

Bussumse hockeyers doen goede zaken

Met weer een zege doen de Bussumse hockeyers goede zaken. Afgelopen weekend was er weer een zege: tegenstander De Reigers werd door Gooische met 1-3 verslagen. De Bussumers zaten al vroeg op rozen. Door een goede start stond er al snel een 0-3 voorsprong op het scorebord. Daarmee was het duel meteen al gespeeld. De tegenstander had geen antwoord op de snelle start van de Bussumers en kon alleen vlak voor het slot een tegentreffer maken. Daarmee werd alleen de eer gered.

Nederlaag hockeysters

De hockeydames hebben zondag hun eerste plaats moeten afstaan aan HBS. De Bussumers verloren zelf verrassend van het lager geklasseerde Overbos: 3-1. De Bussumers startten zwak en werden al snel overrompeld door Overbos. Dat leverde de tegenstander ook een goal op. Daarna werden de Bussumers beter en kwam de ploeg met een goal nog terug. Overbos kon met twee snelle aanvallen vervolgens alsnog twee keer scoren en de zege zeker stellen.

Klap gehavend BHC/SDS'99

Vooral doordat er veel spelers ontbraken heeft BHC/SDS'99 afgelopen weekend geen potten kunnen breken tegen het sterkere Tonegido. De Bussumers leden een 33-24 nederlaag. BHC/SDS'99 moest wat puzzelen, maar had geen kansen tegen de tegenstander. De Bussumers probeerden er wat van te maken, maar moesten er al snel genoegen mee nemen dat de tegenstander een stukje beter was. BHC/SDS'99 staat na afgelopen weekend op een negende plaats, maar heeft wel een voorsprong van acht punten op de twee laatste plaatsen.

DOC verspeelt voorsprong

Hoewel er een goede voorprong op het scorebord stond, heeft DOC zaterdag het laatste zaalduel verloren van Amsterdam: 15-16. De eerste helft speelde DOC goed. Amsterdam kon nog even meekomen, maar moest het spel aan DOC laten. De Bussumers kwamen met 10-6 op voorsprong, maar na de rust zakte DOC terug. Het ontbrak de ploeg aan kracht. Amsterdam kwam terug.

Nederlaag zaalvoetballers

Een krappe nederlaag vlak voor het weekend voor de zaalvoetballers van ZVV Jos Geerling. De Bussumers verloren met 3-2 van nummer laatst The Counters. De Bussumers keken al snel tegen een achterstand aan, omdat The Counters erg voortvarend startte. Toch kwamen de Bussumers nog voor rust terug. Na de thee maakten de twee ploegen wat meer fouten. The Counters scoorde wel en kaapte daardoor de zege voor de neus van de Bussumers weg.