Forse nederlaag slecht SDO

Algemeen

BUSSUM - Het slechtste duel van het jaar werd het zondag meteen al genoemd: SDO heeft afgelopen weekend een forse nederlaag geleden tegen De Kennemers. De tegenstander strafte het futloze SDO op alle fronten af en versloeg de Bussumers met 6-1.

Het ontbrak de Bussumers zondag vooral aan vechtlust. Vanaf de aftrap speelde SDO ondermaats. Eerst kregen de Bussumers nog wel wat kansjes, maar daarna was het snel gedaan met de hoop op een goed resultaat. De Kennemers zette fel aan en creëerde met een reeks lange ballen gevaar. De eerste goal kwam al snel. Toen de eerste goal was gevallen, was het duel ook meteen gespeeld. De Kennemers bleef aanzetten en kon met veel gemak al voor rust de zege zeker stellen. Na de eerste helft stond er al een 3-0 voorsprong voor De Kennemers op het scorebord. SDO probeerde na de eerste helft wat te forceren door twee reservespelers het veld op te sturen, maar ook dat had geen resultaat. Daarnaast bleek De Kennemers nog honger te hebben naar meer doelpunten. Na net wat meer dan een uur voetballen volgde ook de 4-0 en daarna werd er nog eens twee keer gescoord. SDO kon met één doelpunt de 'eer' nog een beetje redden; Dennis de Loos scoorde na een foutje van De Kennemers. Maar echt effect had de treffer van de Bussumer amper.

Wel zege voetbalsters
Na twee weken zonder voetbal stonden ook de voetbalsters van SDO weer op het veld. De Bussumse vrouwen wonnen knap van Westlandia: 2-4. Met de zege namen de Bussumse voetbalsters afstand van de onderste helft van het klassement. SDO heeft zelfs nog een duel tegoed en heeft nog alle kans om over enkele weken op plaats 4 te komen. Ook maakt de ploeg nog kans op de play-offs.