Afbeelding

Nog steeds extra avondcontroles op Bussumse straten

Algemeen

BUSSUM - Bussum heeft er nog steeds last van: elke week wordt er wel ergens een woning opengebroken. Soms meerdere woningen per week, soms maar één per week. Toch scoort Bussum nog steeds erg hoog met het aantal kraken. Genoeg reden voor de politie om extra te controleren en Bussumers alert te maken op de gevaren. "En dat werkt", zo stelt men.

Nu het 's avonds nog vroeg donker wordt, wordt er 's avonds extra gecontroleerd. Agenten lopen langs huizen om te checken of er wel voldoende lampen branden en of er wel goede sloten hangen.

"We komen echt overal", zegt agent Bart Weijermans. "We lopen voor de panden langs met de controles op een manier zoals inbrekers zouden doen. We lopen voor de panden langs, controleren sloten, schijnen met zaklampen. Het doel is om te kijken of alles dicht zit, maar ook om te kijken of de buurt oplet als er een vreemde aan een deur staat te rommelen. Dat gebeurt ook af en toe, een goed teken. We hopen dat Bussumers steeds alerter worden. Daarmee voorkom je het meest."

Lees de hele reportage.

Uit de krant