Afbeelding

Bussum kan verder met plannen MOB-complex

Algemeen

BUSSUM - Bussum kan verder met de bouwplannen op het MOB-complex. Dat bleek woensdagavond toen raadsleden over de plannen vergaderden. De meesten stonden achter het door de gemeente gemaakte plan. 

Er werd woensdag nog wel gesproken over de opzet ervan. Zo waren er nog vragen over de grootte en bepaalde kosten. Over de grootte was vooral de vraag of de bouwplannen compacter kunnen. Nu wordt er verdeeld over een stuk van 5 hectare grond voor 2 hectare bebouwd. GroenLinks vond dat woensdagavond te veel. "We hebben met z'n allen een paar jaar geleden besloten dat we een groot stuk grond moeten teruggeven aan de natuur. Daar staan we nog steeds achter. Twee hectare bebouwen wordt voor ons geen probleem, maar dan moet het wel veel compacter", betoogde Henk Lansink namens GroenLinks. De andere raadsleden vonden dat te ver gaan. Nadat de vragen beantwoord waren, maakte de burgemeester de balans op: de meeste raadsleden waren voor de plannen. Alleen GroenLinks bleek nog tegen. 

Plan
Het oude MOB-complex moet een groene buurt worden waar straks gewoond kan worden. Op het elf hectare grote stuk grond moet straks dus ter grootte van twee hectare bebouwd worden. Op het complex moeten enkele bungalows en appartementencomplexen worden gebouwd. Toch moet het groen overheersen. Alle gebouwen moeten lager worden dan de bomen. De natuur wordt straks beheerd door het GNR. 

Uit de krant