Afbeelding
Archieffoto: Kinderfestival

Kinderfestival dringend op zoek naar vrijwilligers

Algemeen

BUSSUM - In 2019 heeft de organisatie van het Kinderfestival afscheid moeten nemen van één van hun leidinggevende, van het onderdeel kleuters. Helaas heeft in 2021 ook hun tweede leidinggevende van kleuters aangegeven te stoppen. Hierdoor zit de organisatie met de handen in het haar.

De kleutergroep bestaat uit maximaal vijftig kinderen. Dit is opgesteld vanuit het zwembad en de ruimte die zij hebben in de tent en op het veld. Het kan voorkomen dat er op sommige dagen minder kinderen zijn maar dit onderdeel is vaak vol. Om deze vijftig kinderen bezig te houden geef de leidinggevende aansturing aan een team van ongeveer acht vrijwilligers. Samen zorgt men voor een gevarieerde dag.

Wat maakt deze ‘job’ leuk, vroegen wij aan Juliette Bindt van het Secretariaat Kinderfestival Bussum. “De kinderen maken dit onderdeel het leukst. Ze zijn enorm creatief en gaan graag met je mee op avontuur. Een spelletje in het bos of het graven van een gang naar China zijn grote favorieten. Hierdoor blijf je bezig en vliegt de dag voorbij. Verder: De kernploeg bestaat uit twaalf fanatieke vrijwilligers van alle leeftijden. Deze groep werkt nauw met elkaar samen en helpt elkaar waar dat nodig is. Door verschillende werkvelden en talenten met elkaar te combineren, zijn er altijd mensen met de juiste kennis in de buurt. Als kernploeglid kleuters sta je er dus zeker niet alleen voor. Wij zullen je helpen om te zorgen dat je klaar bent voor de komende editie Kinderfestival en we hopen dat je dan een leuke tijd gaat beleven”, aldus Bindt.

Bij het vinden naar een nieuwe leidinggevende voor de kleutergroep is enigszins haast geboden. Mochten wij voor 26 april 2022 aanstaande geen nieuwe leidinggevende hebben, dan zijn zij genoodzaakt zijn om het onderdeel kleuters niet door te laten gaan, aldus de organisatie.

Zij is actief op zoek naar een vrijwilliger die de dagelijkse leiding voor het onderdeel Kleuters op zich wil nemen. Dit houdt in dat hij/zij drie keer per jaar de vergaderingen bijwoont, het dagelijkse programma voor de kleuters opzet, voorbereidt en uitvoert met een gevarieerd en enthousiast team. Deze persoon is het aanspreekpunt voor ouders en vrijwilligers en is dus druk bezig met de organisatie. Hiervoor is het belangrijk dat je de nieuwe leidinggevende twee weken of, bij een duo-invulling, in ieder geval een groot deel daarvan aanwezig kan zijn op het terrein van Kinderfestival Bussum.

Meer informatie over het Kinderfestival is hier te vinden. 
Reageren kan onder de noemer ‘Vrijwilligersvacature kernploeglid Kleuters (Kinderfestival Bussum)’ en ook voor vragen kan je terecht bij info@kinderfestival.com

Uit de krant