Bussumse sport van het weekend

Nederlaag voor BFC na zware week

Na een zware week hebben de voetballers van BFC zondag verloren. De Bussumse derdeklasser verloor van het wat lager geklasseerde, maar goed presterende Vriendenschaar en stapte met een teleurstellende 3-1 van het veld.

BFC werd al meteen wakker geschud door de tegenstander. Al snel na de aftrap keken de Bussumers tegen een achterstand aan na een goede goal van de tegenstander. BFC opende de jacht op een tegentreffer en was veel aan de bal, maar kon geen kansen creëren. De tegenstander kreeg veel betere kansen. Toch bleven meer goals voor rust achterwege. Na rust zette BFC meteen weer aan en werd er gezocht naar een tegentreffer. Wederom waren de betere kansen voor de tegenstander. Eerst bleek de BFC-doelman nog te sterk, later stond er toch een 2-0 op het scorebord. Nu had BFC wel meteen een passend antwoord klaar: Mike Ruitenbeek kon de marge snel terugbrengen tot één doelpunt. BFC had nog een half uur om de achterstand om te vormen naar een goed resultaat. De Bussumers hadden dan ook veel aanvalsdrang en kreeg meer kansen. Zelfs voor open doel faalden de Bussumers echter. De tegenstander kon daarna nog een derde goal maken, waarna BFC verslagen was.

BHC/SDS'99 neemt revanche op plaaggeest Berdos

Met een zege op Berdos hebben de handballers van BHC/SDS'99 afgelopen weekend revanche genomen op de eerdere nederlaag tegen de ploeg. De Bussumers speelden sterk en waren met 22-29 de betere ploeg.

De zege leverde de Bussumers meer op dan verwacht. Door veel blessures verwachtte de ploeg voor een zware klus te staan. Berdos begon ook sterk en pakte een voorsprong, maar BHC/SDS'99 kwam al snel terug. Vooral de achterhoede stond goed te spelen, maar ook aanvallend zorgden de Bussumers voor gevaar. Voor rust kon de achterstand al worden omgezet naar een 10-14 voorsprong voor de Bussumers. Na de rust verwachtte BHC/SDS'99 dat Berdos het tempo zou opschroeven, maar dat bleef achterwege. De tegenstander van de Bussumers stapelde fout op fout, waardoor BHC/SDS'99 al snel zeker was van de punten. Men was na afloop erg tevreden.