BFC geeft zege geen vervolg

BUSSUM - Vooral doordat de tegenstander een maatje te groot was en sterker speelde heeft BFC afgelopen weekend verloren. De Bussumers vergaten de eclatante zege van een week geleden een vervolg te geven en verloren met 0-3 van concurrent Brederodes.

BFC zocht naar vorm en moest al snel erkennen dat Brederodes een stukje sterker was. Vooral een-op-een won de tegenstander veel duels. Veel kansen voor Brederodes bleven echter achterwege. Sterker nog: het was zelfs BFC dat de eerste kansen kreeg, maar het ontbrak de verder sterk spelende Rowell van der Meer aan een beetje geluk om z'n ploeg op voorsprong te zetten. Na een half uur leek Brederodes de score te openen, maar met een knappe manoeuvre kon BFC-doelman Damian Ranzijn eerst nog redden. Meteen daarna kwam er wel een goal van de tegenstander. Na een fout van BFC werd de bal door Brederodes onhoudbaar tegen de Bussumse touwen geschoten. BFC kon amper op adem komen. Vlak voor rust werd de voorsprong van Brederodes zelfs verdubbeld toen de ploeg vanaf elf meter mocht aanleggen voor een strafschop. Brederodes kreeg de kans na een rode kaart voor Bussumer Dwight Oehlers.

BFC speelde na rust met een ondertal, maar opende toch de jacht naar een tegentreffer. BFC toonde veel vechtlust, maar kreeg amper kansen. Ook Brederodes vergat het duel op slot te doen en verspeelde ook enkele kansen. De grootste kans was er voor BFC-speler Jeroen Olthof. De Bussumer zag de bal echter twee keer tegen het houtwerk belanden. Vlak voor het slot kon Brederodes nog wel een derde treffer maken, waarna BFC echt verslagen was.