Bussumse sport van het weekend

BHC/SDS'99 komt net tekort

Slechts één doelpuntje kwamen de handballers van BHC/SDS'99 afgelopen weekend tekort tegen KRAS/Volendam. De Bussumers verloren met 28-27 van de sterke Volendammers. BHC/SDS'99 stond tegenover een verslaanbaar KRAS/Volendam. Aan de kant van de Bussumers was de ploeg echter door meerdere redenen wat gehavend. Spelers hadden zich verslapen, waren te laat of geblesseerd. Dat was goed te merken aan de kant van de Bussumers. Al vroeg na de start van het duel stond BHC/SDS'99 met 6-0 achter. Daarna werd de ploeg wakker en konden de Bussumers zonder grote problemen terugkomen. Toch was het voor rust weer KRAS/Volendam dat weg kon lopen. Na de eerste helft stond er een 20-13 ruststand op het scorebord. Na de rust was BHC/SDS'99 wat sterker. De ploeg had het spel wat aangepast en dat had effect. De Bussumers kwamen sterk terug en maakte veel doelpunten. KRAS/Volendam had steeds meer problemen met het spel van de Bussumers. Vlak voor de slotfase stond er een 26-26 stand op het scorebord. De Bussumers kwamen echter net tekort om het goede spel toen ook door te zetten. BHC/SDS'99 kwam net tekort en verloor het duel.

DTS net te sterk voor DOC

Een goed duel, maar geen goed resultaat zaterdag voor de korfballers van DOC. De Bussumers verloren nog net van DTS: 16-14.

Het duel was van seconde tot seconde spannend. DOC en DTS deden geen moment voor elkaar onder. De Bussumers openden de score, maar de tegenstander kwam al snel terug. Voor rust waren de twee teams erg aan elkaar gewaagd, waardoor de achterstand van DOC beperkt bleef. Na de rust veranderde het spelbeeld amper. De twee teams bleven doelpunten maken. Pas halverwege de tweede helft stokte de DOC-aanval, omdat DTS fel druk zette en DOC daardoor problemen had met het creëren van goede kansen. DTS kon een voorsprong pakken. DOC had daar geen antwoord op en moest genoegen noemen met de nederlaag.

Allen Weerbaar houdt koers

Zonder grote problemen heeft Allen Weerbaar afgelopen weekend gewonnen van DEVO '58. De koploper van de zesde klasse was met 2-5 te sterk voor de concurrent. Met de zege deden de Bussumers goede zaken. De voorsprong op DEVO '58 bedraagt na afgelopen weekend zeven punten. De voorsprong op nummer twee AWPC bleef 4 punten. Komend weekend kan Allen Weerbaar de voorsprong aan kop verder vergroten. Dan wacht concurrent AWPC.