Afbeelding

Raad bezorgd om acties van Muiden

Algemeen

BUSSUM – De gemeenteraad van Bussum heeft afgelopen week haar zorgen geuit over fusiepartner Muiden die heeft aangekondigd aan te willen kloppen bij het Rijk voor financële steun. De raad wil voorkomen dat de nieuwe fusiegemeente, bestaande uit Bussum, Naarden en Muiden, straks voor allerlei onvoorziene kosten moet opdraaien.

Muiden heeft snel geld nodig omdat ze wil investeren in een grote woonbouwwijk op het KNSF-terrein. Daarover wordt al jaren gesproken, maar onlangs is na jaren van ruzie op hoofdlijnen een akkoord bereikt. Geplande rechtszaken over het project gaan hiermee niet door. Daarmee is ook een claim van 360 miljoen euro van projectontwikkelaars van de baan.

Vooral de VVD in Bussum staat op een snelle reactie richting Muiden. De raad van Muiden beslist namelijk deze week over het in gang zetten van de zogenoemde artikel 12-procedure. Dit houdt in dat de gemeente zich onder curatele van de provincie laat stellen. Volgens wethouder Boekhoff van Financiën doet Muiden dit juist nu om nog voor de fusiedatum van 2016 een oplossing te zoeken. Boekhoff zei wel dat Bussum samen met Naarden nogmaals de minister zal wijzen op de voorwaarden die zijn gesteld om te fuseren. Bussum steunt de fusie niet als de nieuwe gemeente belast wordt met de claim van Muiden.

Uit de krant