SDO op karakter langs DEM

BUSSUM - Goede zaken afgelopen weekend voor SDO. Een week na de knappe zege op de koploper won de Bussumse eersteklasser op karakter van het veel lager geklasseerde DEM (1-2) en staat daarmee nog slechts twee punten achter op de top 3 van het klassement.

De Bussumers startten erg goed en konden vooral voor rust voor gevaar zorgen. Al snel kreeg SDO een paar goede kansen, maar goals bleven de eerste fase van het duel achterwege. De grote kansen kwamen onder andere van de voet van Berry van 't Land. De Bussumer kon de bal al snel na de aftrap vanaf grote afstand tegen de paal werken. Ook andere ploeggenoten zorgden voor gevaar, maar bleken eerst nog wat onscherp. Halverwege de eerste helft, toen DEM ook wat kansjes had gehad, kwam de terechte 0-1 voor SDO op het scorebord. Na een goede manoeuvre van flankspeler Ilias El Mazouji kon Zeno Peereboom goed voorgeven op Djoey Dorresteijn. Laatstgenoemde kopte de bal hard tegen de touwen. DEM had het antwoord op de Bussumse voorsprong echter meteen klaar en kon nog voor rust terugkomen. Na de tegentreffer kreeg SDO wat meer problemen. DEM schroefde de aanval op en zette de Bussumers veel meer onder druk. De goed spelende doelman Rolf Hazelaar moest met regelmaat redden, maar deed dat met verve. Toch leverde de druk van DEM ook voor SDO kansen op. Een lange bal van Hazelaar op de kopsterke Jerry Stift leverde een kans op voor Rick van der Velden. De Bussumer kon vlak voor de slotfase de tweede Bussumse treffer maken. DEM kreeg daarna nog één kans, maar raakte de paal.

Terechte zege voetbalsters
De voetbalsters van SDO hebben afgelopen weekend hun eerste duel na het kerstreces meteen gewonnen. De Bussumers waren met 4-3 te sterk voor Fortuna Wormerveer. SDO toonde veel vechtlust en kwam al snel op voorsprong toen Franca Hendriks de bal achter de doelvrouw van de tegenstander kon werken. Toch deed de tegenstander meteen wat terug. Vlak na de rust kwam SDO zelfs op achterstand te staan. SDO kon alsnog een ommekeer forceren en stond razendsnel op 4-2 na doelpunten van Franca Hendriks, Deborah van Boxtel en Fresia Cousino Arias. De tegenstander kon nog een derde tegentreffer maken.