Bussumse sport van het weekend

SDO troeft knap koploper af

Op jacht naar klassebehoud hebben de voetballers van SDO zondag goede zaken gedaan. De Bussumers klommen een paar plaatsen omhoog door knap de sterke Amsterdamse koploper JOS/Watergraafsmeer aan de kant te zetten. SDO toonde veel vechtlust en won met 2-0. SDO speelde erg goed en zorgde al snel voor problemen aan de kant van JOS/Watergraafsmeer. De eerste helft was erg spannend en de ploegen waren erg gewaagd aan elkaar. SDO kreeg voetballend de beste kansen. Al halverwege het duel gaven de Bussumers de eerste plaagstootjes en kreeg de ploeg een goede kans op de voorsprong. Voor rust werd dat ook beloond toen Dennis de Loos na een goede manoeuvre van Ilias El Mazouji de bal tegen de touwen kon koppen.

Na de rust zette SDO de toon door de voorsprong ook meteen te verdubbelen. Zeno Peereboom zette voor op Jerry Stift, waarna de SDO-speler kon scoren. De Amsterdammers waren daarmee verslagen en konden nauwelijks nog voor gevaar zorgen. Vooral doordat de Bussumse achterhoede goed stond te spelen, werd de voorsprong goed vastgehouden.

DOC op alle fronten afgetroefd

Geen kansen afgelopen weekend voor de korfballers van DOC. De Bussumers werden op alle fronten afgetroefd door SDO en verloren met 13-19 van de nog ongeslagen koploper. DOC speelde vooral voor rust ondermaats en keek al snel tegen een grote achterstand aan. SDO zette al meteen veel druk en mede daarom maakten de Bussumers veel plaatsfouten. Dat leverde voor rust een achterstand van 4-11 op, waarmee de Bussumers al verslagen leken. Na rust was het spel van DOC echter wat beter en kon het zoetjesaan ook wat aanvallen. De Bussumers scoorden meer en na een paar snelle goals werd een groot gedeelte van de achterstand weggewerkt. SDO kon de voorsprong echter goed vasthouden en voor de koploper was de zege al snel zeker.

Eerste zege squashers

Met nog 4 duels te gaan, hebben de squashers van Squash & Wellnes afgelopen week goede zaken gedaan. De Bussumers pakten de eerste zege door Squash Ede aan de kant te zetten. Koos van Empel opende sterk door met 3-1 z'n tegenstander te verslaan. Roland Monsma en Frank van Riet volgden dat voorbeeld. Alleen Remco de Bruijn verloor z'n duel.

Revance zaalvoetballers

Met een 5-4 zege op AORC hebben de zaalvoetballers van ZVV Jos Geerling deze week revanche genomen op het ondermaatse potje van een week geleden. De Bussumers waren deze week een stuk sterker dan de tegenstander. Het grootste gedeelte van het duel hadden de Bussumers geen problemen. Voor rust stond er al een voorsprong op het scorebord en vlak na de rust werd deze zonder al te veel problemen verder verhoogd. Met een 5-1 voorsprong op het scorebord leek de zege voor de Bussumse zaalvoetballers al snel zeker voor de ploeg. Toch kwam de tegenstander nog even terug. De laatste fase van het duel moesten de Bussumers AORC even laten gaan en kwam er toch nog een 5-4 op het scorebord te staan. De Bussumse zege kon echter standhouden, waardoor de ploeg de eerste punten van het nog jonge jaar pakten.