Afbeelding

Voetbaljeugd BFC op straat aangevallen

Algemeen

BUSSUM - Voetbalclub BFC slaat alarm nadat vooralsnog onbekende daders afgelopen week meerdere keren voetbaljeugd van de club op straat hebben aangevallen. De jongeren werden op straat tegengehouden door vermomde personen en werden gedwongen om hun kostbare spullen af te geven. 

Voor zover bekend hebben de daders geen kostbare spullen van de jongeren mee kunnen nemen, maar waren de jonge voetballertjes wel erg geschrokken. BFC neemt het voorval hoog op. "Onze jongens moeten gewoon normaal over straat kunnen gaan nadat ze van de club komen", zegt bestuurder Gert Olthof. De voetbalclub drukt de voetballers en hun ouders nu op het hart om vooral op te passen en geen kostbare spullen mee te nemen naar de club. Ook roept de club de voetballertjes vooral op om kabaal te maken als ze de overvallers tegenkomen om ze weg te jagen.

Agenten laten weten de zaak te gaan onderzoeken. BFC laat weten waar dat kan extra te gaan posten. "Enkele ouders hebben al aangegeven extra te gaan controleren om zulke zaken te kunnen voorkomen", zegt Olthof.

Uit de krant