Bussumse sport van het weekend

Algemeen

Tegenvallend BFC haakt af

BFC kan promoveren naar de tweede klasse wel even vergeten. De Bussumse derdeklasser haakte zondag vooralsnog af aan kop door een 2-0 nederlaag tegen het lager geklasseerde maar sterke Roda '46. De achterstand op koploper SCH'44 bedraagt ondertussen al 10 punten.

BFC en Roda '46 streden vlak na de aftrap vooral halverwege het veld. De twee ploegen probeerden al snel de goal van de tegenstander op te zoeken, maar echte kansen bleven achterwege. BFC was het meest aan de bal, maar zorgde amper voor gevaar. Roda '46 kon zonder grote probelemen stand houden. Sterker nog: de Leusdenaren kregen een cadeautje van BFC toen de achterhoede van de Bussumers een foutje maakte. Dat foutje werd meedogenloos afgestraft. BFC opende vervolgens de jacht op een tegentreffer, maar vooral de laatste pass was onscherp. Ondanks de achterstand bleef na rust het vertrouwen dat het nog goed zou komen. Toch zat het de ploeg tegen. BFC faalde met grote kansen en zag Roda '46 al snel na de rust de voorsprong verdubbelen. Daarna kreeg BFC weer genoeg kansen, maar de scherpte ontbrak. Daardoor bleef de 2-0 achterstand staan.

BHC/SDS'99 nog net langs nummer laatst

Veel gerommel, maar toch nog een zege zaterdag voor de handballers van BHC/SDS'99. Na wat puntloze weken won de ploeg van nummer laatste RKDES; de Bussumse hoofdklasser werd met 25-26 nog net te sterk.

BHC/SDS'99 zette alles op alles om weer eens de punten te pakken. De boodschap van de staf voorafgaand aan het duel was als teeam te spelen en vooral verzorgd te gaan handballen. Het duurde echter even voordat dat ook lukte. De start van het duel was wat zwak, maar toch kon BHC/SDS'99 langzaamaan op stoom komen. Toen stond de achterhoede goed en werden er ook aanvallend stappen gezet. Halverwege het duel stond er een 10-16 voorsprong voor de Bussumers op het scorebord en leek het de goede kans op te gaan. Na de rust zakte BHC/SDS'99 wat terug. De aanval stokte en ook de achterhoede had wat problemen. RKDES kon daardoor helemaal terugkomen. Ondanks een stressvolle slotfase bleef de Bussumse voorsprong echter nog net staan. BHC/SDS'99 toonde veel veerkracht.

Nederlaag zaalvoetballers

Weer geen punten voor de zaalvoetballers van ZVV Jos Geerling afgelopen weekend. De Bussumse zaalvoetballers speelden ondermaats en verloren van het betere AC Kingdom: 5-3.

De voortekenen waren nog goed voor de Bussumers. De Bussumers hadden een complete ploeg en leken op oorlogssterkte. De start van de Bussumers was dan ook goed. De zaalvoetballers pakten al snel een voorsprong toen Desley Groenwegen kon scoren na een voorzet van Jesse Stroomberg. Heel even leken de Bussumers door te zetten, maar de tegenstander kwam al snel terug. Ook toen de Bussumers voor een tweede keer op voorsprong kwamen had de tegenstander een antwoord klaar. Vlak voor rust kwamen de Bussumers zelfs op achterstand te staan. De coach van de Bussumers hamerde na de eerste helft op meer scherpte. Toch moest men al snel constateren dat de ploeg faalde. Of sterker: de tegenstander was veel alerter en counterde razendsnel naar een 5-2 voorsprong. De Bussumers zetten vervolgens alles op alles om nog terug te komen, maar de kansen van de ploeg strandden. Alleen een afstandsschot van Jesse Stroomberg trof nog doel voor de Bussumers.