Afbeelding
Foto: PR

Voorjaarsvakantie bij Rijksmuseum Muiderslot

Algemeen

MUIDEN - Trek er lekker op uit tijdens de krokusvakantie! Nog tot en met 6 maart aanstaande biedt Rijksmuseum Muiderslot een afwisselend programma. Bezoek het Winterkasteel, kom schaatsen, ga mee op tuinsafari of loop binnen bij een gratis workshop of concert. Ook kun je meedoen aan een historische proeverij of aan Sterke Vrouwen-tours.

Al sinds de middeleeuwen wordt het beginnende voorjaar gevierd met uitbundige feesten, zoals carnaval. Kom je eigen feestelijke masker maken tijdens de workshop die elke dag is van 12.00 tot 15.00 uur in het Atelier op Zolder. Meedoen? Reserveer een entreekaartje voor het kasteel. Bij grote drukte worden (groot-) ouders of begeleiders gevraagd buiten de workshopruimte te wachten.

Tuinsafari
Kinderen tussen 5 en 11 jaar zijn elke doordeweekse dag om 14.00 uur welkom in de kasteeltuinen. Reserveer een kaartje, trek oude kleren en laarzen aan en ga mee op ontdekkingstocht over de oude vesting Muiderslot. Daar zijn bijzondere dingen te vinden, zeker nu in het voorjaar. Wie denkt dat de natuur nog in winterslaap is, zal verbaasd zijn. Prijs: 5 euro per persoon, exclusief entreebewijs

Winterkasteel en ijsbaan
Is het nog niet gelukt om het Winterkasteel te bezoeken? Dan is de voorjaarsvakantie de laatste kans. Ervaar hoe de vroegere bewoners in het Muiderslot overwinterden. In sprookjesboeken ziet het er altijd prachtig uit: knus rond het warme haardvuur en kaarsen die de sfeer compleet maken. Dat de realiteit soms heel anders was, zien en horen de bezoekers tijdens het Winterkasteel. Met een gratis audiotour maken zij een reis door de wintertijd van vroeger.

Ridders in de winter
De ridders van de Hanzecompagnie bivakkeren op zaterdag 26 februari in het Muiderslot! Zij laten zien wat ridders zoal in de winter doen en demonstreren middeleeuwse ambachten. Help jij mee harnassen poetsen? Wil je zien hoe een touw wordt gemaakt? Ben je wel eens een pestdokter met een snavelmasker tegengekomen? Kom langs en ontdek ze zelf. Diezelfde dag vindt ook een historische proeverij door de kasteelkok plaats. Deze tastings zijn twee keer per maand en wisselen met het seizoen. Prijs: 10 euro per persoon, exclusief entreebewijs. Reserveer op tijd een plekje.

Jong Klassiek
Voor liefhebbers van muziek is er op zondag 27 februari  een optreden in de slotkapel door conservatoriumstudenten. Het Chieko Donker Duyvis Trio is een jong, creatief ensemble dat Latin jazz, klassieke muziek, Braziliaanse grooves en eigen composities verweeft met de dromerige klanken van cello, zang, gitaar en contrabas. Dit optreden is gratis bij te wonen door iedereen met een geldig entreebewijs, vol = vol!

Sterke Vrouwen Tours
Een kasteel, een glimmend harnas en een gevaarlijk zwaard worden vaak automatisch in verband gebracht met mannen, maar vrouwen speelden ook een belangrijke rol in het kasteel. Waarin lijkt de vrouw uit de middeleeuwen nog op de vrouw van vandaag? Aan de hand van thema’s als huwelijk, status, rolmodellen en sociale netwerken word je tijdens deze interactieve rondleiding aan het denken gezet. Tijd: 14.00 uur. Prijs: 5 euro per persoon, exclusief entreebewijs. Reserveer vooraf kaartjes.

Tijdens de voorjaarsvakantie is het Muiderslot dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur. Check de website voor de actuele coronamaatregelen op muiderslot.nl/corona


Uit de krant