Afbeelding

Burgemeester: 'We moeten er samen de schouders onder zetten'

Algemeen

BUSSUM - Bussum staat een druk jaar te wachten. Een jaar vol met taken voor de gemeente, maar ook een jaar waar er meer wordt verwacht van de burgers zelf. Dat was maandag de tendens van de toespraak van de burgemeester op de drukbezochte nieuwjaarsreceptie van de gemeente. 

De burgemeester doelde er voor de gemeente op dat komend jaar het samengaan met de buurtgemeenten meer vormgegeven wordt en dat Bussum bepaalde zaken anders moet aanpakken omdat het nou eenmaal minder geld te besteden heeft. "Om een voorbeeld te noemen: bij de bezuinigingen zal waarschijnlijk ook het openbaar groen niet ontzien kunnen worden. De kwaliteit ervan komt ter discussie. Eenvoudig gezegd: hoe frequent gaan we nog schoffelen?", aldus de burgemeester. De burgemeester vroeg Bussumers mede daarom om het komende jaar ook zelf meer te doen. Onder andere om het openbaar groen op orde te houden, maar ook om elkaar te helpen en extra goed op te letten. 

Na de toespraak van de burgemeester werd er vooral getoost op een goed jaar. Veel Bussumers kwamen langs om elkaar de handen te schudden, te kussen en de gelukwensen voor het komende jaar over te brengen.

Uit de krant