Afbeelding

Bussumse gevels staan bloot aan teveel kabaal

Algemeen

BUSSUM - Bussumse gebouwen rond het spoor staan bloot aan teveel kabaal. Dat heeft een bureau onderzocht namens het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Er komen nu plannen op tafel om deze gebouwen aan te pakken en het kabaal tegen te gaan.

Na onderzoek komt naar voren dat de gevels van de panden blootstaan aan de 'ten hoogste toelaatbare waarde van de geluidsbelasting'. Het gaat om panden aan de Eslaan, de Herenstraat, de Nassaulaan, de Olmenlaan en twaalf andere straten langs het spoor van Bussum. 

Het probleem moet vanaf volgend jaar aangepakt gaan worden. Naast dat er straks schermen langs het spoor worden geplaatst, worden er straks ook maatregelen getroffen aan de gevels zelf. Daarvoor heeft Den Haag al plannen gemaakt. Deze plannen kunnen vanaf volgende week bekeken worden op het gemeentehuis. Dan kunnen bewoners ook eventueel bezwaar maken tegen de plannen.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Gezin Leyds uit Naarden doelwit van gerichte acties ‘Er is gewoon iemand die de opdracht heeft of een schuld heeft om de opdracht uit te voeren’ Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Skatepark West in Muiden eindelijk open Algemeen gisteren
Afbeelding
BrinkPop Muiderberg groot succes foto’s 4 jul, 09:53
Logo
Afbeelding
Catherine Keyl opent nieuwe couveuseruimte Open dag Vogelhospitaal Naarden groot succes: jonge vogels zitten er weer warmpjes bij Natuur en Milieu 4 jul, 09:33
Afbeelding
Beach Event Muiderberg: 72 kids genieten volop foto’s 4 jul, 09:00
Afbeelding
‘Nardinc wijkt uit’ bij Utrechtse Poort Cultureel 3 jul, 16:26
Afbeelding
Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland: ‘Alle kinderen een zwemdiploma!’ Algemeen 3 jul, 16:16
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring De schrijvende buurvrouw van Jan Veth Algemeen 3 jul, 11:30
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief