Bussumse sport van het weekend

Algemeen

Geen problemen voor BFC

Een afgetekende zege afgelopen weekend voor BFC. De Bussumers kenden geen problemen met het veel lager geklasseerde SV Baarn. De zege was al voor rust zeker, BFC won het duel vervolgens met 0-4. BFC kende een superstart en had aan slechts enkele kansen voldoende om al snel na de aftrap een 0-3 voorsprong op het scorebord te zetten. SV Baarn had daar zo snel geen antwoord op. Eerst kon aanvoerder Dico Knevel een strafschop benutten, daarna kon Sander Waterland een verkeerde trap van de SV Baarn-keeper opvangen en vervolgens de score verdubbelen. Jeroen Olthof maakte daarna, na een goede BFC-aanval, ook de derde goal. Daarmee was de zege al snel zeker voor BFC. SV Baarn zette daar amper wat tegenover, maar ook BFC kon vervolgens voor rust geen goals meer maken. De Bussumers speelden wat nonchalant en konden alleen vlak voor rust nog voor wat gevaar zorgen, maar de scherpte leek even te ontbreken. Na de rust zette SV Baarn nog even aan op jacht naar een tegentreffer, maar echt gevaar voor BFC bleef achterwege. BFC leek het wel te geloven. Pas toen twee jeugdspelers hun debuut maakten kwamen er weer wat meer aanvallen van BFC. Toen een speler van SV Baarn de bal achter de verkeerde doelman werkte, was de zege voor BFC compleet.

Gehavend BHC/SDS'99 boekt zege

Zonder veel vaste krachten heeft BHC/SDS'99 afgelopen weekend een knappe zege geboekt op CSV/Meervogels. De Bussumers waren met enkele reservespelers met 24-26 een stukje sterker. De opdracht voor BHC/SDS'99 voorafgaand aan het duel was vooral compact de spelen en aanvallend vooral enkele snelle aanvallers te benutten. De eerste fase van het duel werkte dat goed en kwamen de Bussumers als snel op een paar voorsprong. Door een paar straffen, waardoor BHC/SDS'99 even met slechts 3 spelers op het veld stond, kon de tegenstander toch weer terugkomen tot 7-7. BHC/SDS'99 herstelde de orde echter snel en stond voor rust met 9-13 voor. Na de rust speelde BHC/SDS'99 op dezelfde voet verder, maar ontstonden er ngo wel problemen. De voorsprong van de Bussumers verdampte langzaamaan. CSV/Meervolgens kon terugkomen. Ook nu kon BHC/SDS'99 de problemen snel ongedaan maken. Vooral de achterhoede van de Bussumers stond goed en de ploeg bleef scoren. Dat gaf de doorslag.

DOC doet goede zaken

Met een krappe zege heeft DOC de eerste grote test op jacht naar klassebehoud goed doorstaan. De Bussumse korfballers versloegen afgelopen weekend concurrent Asonia met 11-10. Dat de Bussumers de nog puntloze tegenstander geen moment mochten onderschatten, bleek al snel. Na een wat slechte start van DOC kon de tegenstander al snel toeslaan. DOC keek zo'n beetje het hele duel tegen een achterstand aan. De tegenstander speelde met een jonge ploeg en toonde vanaf de eerste seconden veel vechtlust. De ploeg kon dan ook al snel de score openen. DOC was vooral de eerste fase van het duel even zoekende. DOC kon eerst wel antwoorden, maar moest daarna meteen toestaan dat de tegenstander een gaatje van twee doelpunten kon slaan. DOC bleef de hele verdere eerste helft twee doelpunten achter staan, maar kon verder wel goed aanhaken. Onder andere door een benutte strafworp. Na de rust opende DOC de jacht op de zege. Door treffers van onder andere Kelly Kloosterman en Wessel Oosterman leek de ploeg al snel terug te komen, maar de tegenstander bleef ook scoren. Daardoor bleef de achterstand van de Bussumers lang staan. DOC had vooral problemen met de tweede helft en het leek er dan ook op dat de ploeg genoegen zou moeten nemen met een nederlaag. Toch was de slotfase geheel voor de Bussumers. Wonder boven wonder kon de ploeg door treffers helemaal terugkomen en vervolgens ook nog meteen doorgaan. Vlak voor het slot van het duel maakte DOC de elfde treffer, wat het team ook de zege opleverde.

Nederlaag zaalvoetballers

Geen tweede zege op runner-up DVO'98 voor de zaalvoetballers van ZVV Jos Geerling afgelopen weekend. Waar de Bussumers het eerste duel tegen de nummer twee enkele weken geleden wel wonnen, werd er deze keer met 5-2 verloren. Anders dan de eerste keer dat de twee ploegen elkaar troffen, bleek DVO'98 er nu meer als team de staan. En waar de Bussumers eerder veel druk konden zetten, kon de ploeg deze keer amper potten breken. DVO'98 was het hele duel een stuk beter dan de gehavende Bussumse ploeg en kon op voorsprong komen. De Bussumers konden dat eerst tot twee keer toe nog rechtzetten, maar moest de tegenstander daarna laten gaan.