Wethouder Paul Barneveld (l).
Wethouder Paul Barneveld (l).

D66 vraagt om onderzoek naar wethouder Barneveld

Algemeen

BUSSUM - D66 gaat volgende week, als de gemeenteraad vergadert, vragen om een integriteitsonderzoek naar wethouder Paul Barneveld (VVD). De democraten doen dat nadat deze week bekend werd dat Barneveld het project MOB-complex afstaat aan de burgemeester omdat de wethouder er zelf over nadenkt om één van de te bouwen huizen te kopen. 

D66 stelt dat het overdragen van het project door de wethouder de schijn van belangenverstrengeling oproept. Barneveld presenteerde afgelopen week nog het eerste ontwerp voor het complex. Pas daarna werd het project door de wethouder overgedragen aan de burgemeester. Als het verzoek van D66 om een onderzoek naar de wethouder wordt gesteund, moet het bouwproject gedurende het onderzoek stopgezet worden, zo meent D66.

De democraten noemen de hele gang van zaken rond het bebouwen van het oude MOB-complex ondertussen 'een hoofdpijndossier' en veroordeelt enkele eerdere keuzes van het college van B&W, zoals de keuze voor een bouwer en het aanpassen van de eerste plannen. Ook moesten de Bussumers volgens D66 beter gehoord worden.

Uit de krant