Afbeelding

Boek over Bussums klooster op komst

Algemeen

BUSSUM - Er wordt gewerkt aan een boek over het Bussumse klooster Mariënburg. Het boek moet straks een compleet beeld geven van wat er exact gebeurde op het klooster en wat dat voor Bussum betekend heeft. De verhalen worden nu verzameld, al met al moet het boek over een jaar op de markt komen. 

"Veel mensen kennen Mariënburg en hebben wel eens wat gehoord. Ook het werk van de zusters voor de Bussumse gemeenschap kennen mensen wel, maar wat er echt gebeurde op het klooster vormt voor velen een vraagteken. Dat hopen we straks te kunnen vertellen. Mensen vergeten soms wat het klooster echt voor Bussum betekend heeft. Veel van wat we nu hebben, stamt een beetje af van het roomse geloof en het klooster. Veel scholen, om maar wat te noemen. Maar ook kerken en het oude Majella. Daarnaast werd er op het klooster les gegeven door de zusters. Het geloof speelde een hoofdrol, zo heeft het klooster onder andere een kapel. Stuk voor stuk leuke verhalen om te lezen voor veel Bussumers, denken we. We leren veel van deze verhalen nu zelf ook pas echt goed kennen en dat hopen we over te brengen. Het boek moet straks een goed beeld geven. Het gaat over het gebouw, maar ook vooral over de mensen en het werk van de zusters", zegt Adriaan Branderhorst van de HKB. 

Om het boek op de markt te brengen, zoekt de HKB nog naar sponsors. "Het boek gaat er hoe dan ook komen, maar hoe meer geld we hebben hoe beter het boek wordt dat we maken."

Lees meer in het BussumsNieuws van 11 december.

Uit de krant