Bussumse sport van het weekend

SDO zet concurrent aan de kant

Spektakel afgelopen weekend voor de toeschouwers van SDO. De Bussumer voetballers speelden een voetballend slecht, maar des te spannender duel tegen het Utrechtse Elinkwijk. De Bussumers wonnen knap met 4-3. SDO startte slecht en kreeg al snel veel druk te verwerken van de tegenstander. Dat leverde de Bussumers ook meteen een achterstand op. Er kwam zelfs meer gevaar, maar toch kon SDO na de goal ook wat opkrabbelen. Na wat eerste kansjes kon Jerry Stift met een kopbal de achterstand ongedaan maken. Toch bleef de tegenstander daarna aanzetten. Na rust kwam SDO meteen weer op achterstand. Zeker toen de tegenstander het aantal doelpunten ophoogde tot 3 treffers leek het duel gespeeld. Met wat extra aanvallers kwam SDO toch nog terug. Berry van 't Land benutte een strafschop en Ilias Mazouji kon de derde Bussumse goal maken. Vlak voor het slot kon Sven Peereboom het spektakelstuk compleet maken door nog een treffer te maken en zijn ploeg zo de zege te geven.

Punt voor voetbalsters

Ondanks hard werken hebben de voetbalsters van SDO slechts een punt over gehouden aan het duel met Purmerend: 1-1. SDO had vooral voor rust het betere van het spel. Al snel leverde dat ook een Bussumse treffer op toen Chiara Solli kon scoren. Ook daarna kregen de Bussumers nog genoeg kansen om de voorsprong te vergroten. Voor rust kwam Purmerend echter terug. Ondanks goed voetbal kon SDO na rust geen potten meer breken.

Allen Weerbaar op dreef

Vooral Allen Weerbaar worden de kansen om te promoveren met de week groter. Afgelopen weekend wonnen de Bussumers wederom; Sporting Almere werd met 5-0 aan de kant gezet. Daardoor morgen de Bussumers over enkele maanden meedoen aan de play-offs. De Bussumers hadden geen problemen met de Almeerders. Al na de eerste helft stond het 2-0 voor Allen Weerbaar. Na rust speelde Allen Weerbaar een stapje feller en volgden er nog 3 Bussumse treffers. Voor Allen Weerbaar scoorden Ferhat Ayranci (3x), Ferhat Uysal en Youssef el Yandouzi.