Afbeelding

BFC pakt punt tegen koploper

Algemeen

BUSSUM - Goed voetbal, maar slechts een punt voor de voetballers van BFC afgelopen weekend tegen koploper Kampong. De Bussumers, spelend met een erg gehavend team, vergaten de achterstand op de koploper terug te brengen en stapten met 1-1 van het veld.

BFC moest wat sleutelen en vanwege enkele blessures de complete achterhoede vervangen. Toch bleek de ploeg amper verzwakt en werd er goed gevoetbald. Vooral qua vechtlust voerde BFC steeds de boventoon. Al vanaf de aftrap waren de Bussumers met afstand de sterkste ploeg. Dat leverde ook meteen al kansen op, maar het ontbrak de Bussumers aan geluk. Kampong kreeg pas veel later echt kansen, maar benutte de kansen ook slecht. De Utrechters hadden echter het geluk dat de ploeg na een half uur voetballen een wat snel gegeven strafschop kreeg na een vermeende handsbal. Ondanks veel protest aan de kant van BFC, mocht Kampong toch aanleggen vanaf elf meter. Daarmee kwam de ploeg ook op voorsprong.

Ook na deze tegenslag rechtte BFC de rug en zocht het naar een goal. Meteen na de thee zette BFC wederom meteen druk. BFC speelde erg goed en kreeg genoeg kansen om een doelpunt te produceren. Kampong kon de goal echter, soms wonder boven wonder, schoon houden. Kampong kreeg zelf amper nog kansen. BFC kon vlak voor het aanbreken van de slotfase toch nog de terechte treffer maken toen Sander Waterland de bal achter de doelman van Kampong kon werken. Daarmee kreeg BFC loon naar werken, maar de ploeg zocht naar meer. De Bussumers kregen ook na de treffer nog kansen om de zege te pakken, maar de ploeg moest de kansen onbenut laten.

Uit de krant