Afbeelding

Plannen voor dorpshart Bussum even 'on hold'

Algemeen

BUSSUM - Het plan voor het Nieuwe Brink / Scapino-terrein verdwijnt voorlopig even in de ijskast, omdat de zaken financieel nog niet rond zijn. Wethouder Barneveld vertelde gisteren in de commissie Ruimte dat het vertrouwen in de projectontwikkelaar en de betrokken partijen ernstig is geschaad. 

"Mondeling was toezegd dat alle handtekeningen rond zouden komen. Dat is niet gebeurd. Er is een conflict over het onroerend goed en het is eigenlijk een finaniceel uitbuitingsverhaal tussen de koper en verkoper. We gaan niet verder met de ontwikkeling voordat alle handtekeningen gezet zijn."  Hoe lang dat nog gaat duren, is onduidelijk.

Toen bleek dat slechts een handtekening was gezet in 2008 onder de intentieovereenkomst, reageerde het aanwezige publiek verbaasd. Op de tribune zaten diverse insprekers die zich al twee jaar verzetten tegen de plannen en met name de komst van een supermarkt. Pieter Hoekstra van de PvdA vroeg de wethouder of er niet al veel eerder in het proces, voordat het postzegelbestemmingsplan werd gepresenteerd, een overeenkomst moest zijn. Wethouder Barneveld reageerde door te zeggen dat het wel vaker gebeurt dat er in een proces zaken later worden afgehandeld. "De wet wordt dus niet nageleefd", reageerde het publiek. Bussumer Thijs Hendriks was al bezig een kort geding aan te spannen tegen de gemeente om te voorkomen dat het definitief ontwerp in de gemeentraad behandeld kon worden. Die rechtszaak is niet meer nodig nu het punt van de agenda is afgehaald.

Uit de krant