DOC komt tekort tegen DTS

Algemeen

BUSSUM - Een goede eerste helft, maar het was afgelopen weekend onvoldoende voor de korfballers van DOC om te kunnen stunten tegen het goed presterende DTS. De Bussumers kwamen net tekort en stapten met een 10-12 nederlaag van het veld.

DOC startte erg sterk aan het duel en zette meteen veel druk op de achterhoede van DTS. Het leverde de ploeg ook meteen een voorsprong op. DTS speelde erg fel en stond vooral achter goed te spelen, waardoor DOC problemen had om de bal echt goed rond te laten gaan. Maar de Bussumers hielden het hoofd koel, konden een paar goede treffers maken en pakten knap een voorsprong. Na de eerste helft stond het 8-6 voor de Bussumers, onder meer door treffers van Wessel Oosterman en Barry Overman. Hoe goed het spel voor rust was, hoe anders was het na rust. Net als de laatste weken waren de twee helften tegenovergestelden van elkaar. Waar DOC normaal pas echt goed gaat korfballen na de rust, zakte de ploeg afgelopen weekend ver terug. De Bussumers kwamen er nog maar amper aan te pas. DTS kon langzaamaan terugkomen. De Bussumse coach bracht reservespeler Andy Overman in die meteen scoorde. Maar het ontbrak DOC aan kracht om te voorkomen dat DTS de achterstand omboog naar een voorsprong. DOC probeerde de slotfase nog wel wat te forceren, maar de scherpte ontbrak. DTS bleef wel alles geven, waardoor de achterstand voor de Bussumers op het scorebord bleef staan en DTS op karakter een zege boekte.