SDO vergeet te scoren

BUSSUM - Vooral problemen met het afronden met kansen heeft SDO afgelopen weekend de kop gekost tegen De Forresters. De runner-up van de eerste klasse was een stuk scherper dan de Bussumers en stapte met een afgetekende 5-0 zege van het veld.

Kansen op doelpunten had SDO voldoende. Al meteen na de aftrap zorgden de Bussumers voor gevaar, maar was de ploeg toch te onscherp om het gevaar om te zetten naar doelpunten. Hoe groot de kansen ook werden, ze bleven onbenut. Zelfs één-op-één met de doelman van de tegenstander kon SDO geen kans benutten. Het was tekenend voor het spel van de Bussumers. Ondanks de vele en goede kansen was het De Foresters dat een stuk scherper was en dat bleek ook halverwege de eerste helft toen de ploeg opeens de score kon openen. Voor rust volgde nog een tweede treffer van De Forresters. Toch leek ook toen SDO een stuk beter te voetballen dan de tegenstander. Na de rust was het spel al snel gespeeld. Door een fout van de SDO-achterhoede kon De Forresters de derde goal op het scorebord zetten. De Bussumers hadden geen kans meer om een ommekeer te forceren. SDO kreeg nog wel wat kansen op een doelpuntje, maar De Forresters strafte alle fouten van de Bussumers goed af. De ploeg scoorde nog twee keer en moest SDO zo met een forse domper achterlaten.

Punt voor voetbalsters
Geen doelpunten, maar wel knap een punt voor de voetbalsters van SDO tegen het beter presterende RKDEO. De Bussumers stapten, met een ondertal, met 0-0 van het veld.

De Bussumers moesten hard knokken voor het punt. Vooral de eerste fase van het duel was RKDEO erg sterk en zette de ploeg veel druk op de achterhoede van de Bussumers. Vooral door goed keeperswerk van de SDO-doelvrouw kon schade worden voorkomen. Vooral na de rust waren de twee ploegen erg aan elkaar gewaagd. Het bleef tot de slotfase spannend. Zeker toen SDO met een ondertal verder moest waren er nog benauwde momenten, maar SDO kon knap stand houden en koesterde het gepakte punt tegen de nummer twee.