Bussumse sport van het weekend

Algemeen

DOC kansloos tegen koploper

Geen enkele kans afgelopen weekend voor de korfballers van DOC. De Bussumers verloren kansloos van koploper SDO; DOC werd met 17-6 aan de kant gezet. DOC had al snel problemen met het spel van de tegenstander. SDO begon erg fel en speelde gedreven en daar het DOC geen antwoord op. Dat koploper kwam dan ook al meteen op voorsprong. DOC kon nog wel wat terugdoen, maar moest toestaan dat SDO daarna de voorsprong meteen kon vergroten. DOC kwam amper aan goed korfballen toe. SDO zat er steeds bovenop en zelf maakten de Bussumers te veel fouten. Al voor rust leek het erop dat DOC een grote domper stond te wachten, mede doordat SDO wel erg veel scoorde. De achterstand na de eerste helft was 9-3. Toch kon DOC nog een beetje hoop putten. Na rust speelden de Bussumers veel beter en maakte het team nog amper fouten. Daar stond wel tegenover dat SDO nog steeds een maatje te groot was. De koploper gaf DOC geen enkele kans om terug te komen.

Zege voor zaalvoetballers

Een afgetekende zege vlak voor het weekend voor de zaalvoetballers van ZVV Jos Geerling. De Bussumers versloegen zonder grote problemen subtopper Vrone met 6-1. Waar de scherpte met het afronden van kansen een week geleden compleet ontbrak, werd er deze week wel op los gescoord. Toch moesten de Bussumers wel hard werken voor de punten. Zeker de eerste fase van het duel zette Vrone veel druk. De tegenstander van de Bussumers kreeg al snel kansen en het mocht een wonder genoemd worden dat het 0-0 bleef. De Bussumse zaalvoetballers bleken wel beter om te gaan met de kansen. De eerste aanval kon meteen met een treffer worden bekroond. Voor rust werd de score nog opgehoogd naar 3-0. Na de rust hervatten de Bussumers scherp en werd er meteen weer gescoord. De 4-0 betekende de genadeklap voor Vrone. De Bussumers bleven goed doorgaan en konden zonder problemen werken aan de afgetekende zege. Vrone kon met één goal wat terugdoen, maar dat was onvoldoende om nog een ommekeer te forceren.