Bussumse sport van het weekend

Voetbalsters SDO ten onder tegen Maarssen

Een goede start heeft de voetbalsters van SDO zondag geen punten op kunnen leveren. De Bussumse voetbalvrouwen hadden genoeg problemen met het veel scherpere Maarssen en verloren de derby met 1-2. SDO was vooral de eerste fase van het duel nog een stuk sterker dan Maarssen. Met goed voetbal kon de ploeg al snel de score openen. Aanvaller Franca Hendriks kon met een forse knap de doelvrouw van de tegenstander passeren. Daarna zette Maarssen meer druk, wat SDO maar amper kon bolwerken. De tegenstander kon halverwege de eerste helft op 1-1 komen. Na de rust zakte SDO wat terug en werd vooral de lange bal gehanteerd. SDO kreeg met dode spelmomenten wel wat kansjes, maar echt grote kansen bleven achterwege. Maarssen kon na een uur voetballen wel een tweede goal maken en daarmee de zege pakken.

BHC/SDS'99 dendert door

Met weer een zege gaat het goed met de handballers van BHC/SDS'99. De gemengd Bussumse hoofdklasser won afgelopen weekend van Zaanstreek met 23-25 en klom daardoor knap naar de tweede plaats van het klassement. BHC/SDS'99 startte wat aarzelend en werd langzaam wakkergeschud toen de tegenstander de score kon openen. De Bussumers begonnen op dat moment te werken, maar vonden pas na de 9-6 echt de geest. Door een aantal snelle tegenaanvallen kon de ploeg het duel overnemen en stond er voor de rust een 13-14 voorsprong op het scorebord. Na de rust zette de ploeg goed door. De Bussumers konden de voorsprong vergroten en vooral door de sterk spelende achterhoede ook vasthouden. Daarna werd de ploeg heel even wat te nonchalant, waardoor het duel toch weer spannend werd. BHC/SDS'99 moest vechten voor wat het waard was, maar dat lukte de ploeg goed. De voorsprong bleef staan. Daarmee deden de Bussumers goede zaken op jacht naar de bovenste plaatsen.

DOC komt net tekort

Een week na een afgetekende eerste zege heeft DOC het goede resultaat geen vervolg kunnen geven. De Bussumse korfballers kwamen tegen het Amsterdamse Vlug & Vaardig met 18-16 net tekort. Het voornaamste probleem van DOC voor rust was dat de ploeg een aantal afstandsschoten om de oren kreeg, waarmee V&V op voorsprong kon komen. Het duurde even voordat de Bussumers een antwoord hadden op het spel van de Amsterdammers. Vlak voor rust kon DOC wel wat terugdoen, wat de ruststand op 9-5 zette. Na de rust was het spel van DOC een stuk beter. De Bussumers zetten alles op alles om de achterstand goed te maken. Dat lukte de ploeg ook. Met goed korfbal werd de marge van 4 punten rechtgezet en dat gaf de ploeg weer alle kans op de punten. Toch konden de Amsterdammers vlak voor de slotfase nog twee punten scoren, waarvan één met een wat snel gegeven strafworp.

Nederlaag zaalvoetballers

Vooral doordat de ploeg zelf vergat te scoren, hebben de zaalvoetballers van ZVV Jos Geerling afgelopen weekend een nederlaag geleden tegen HZV/Het Vennewater. De Bussumers verloren met 1-0 na een prachttreffer van de tegenstander. De Bussumers kregen voldoende kansen, maar hadden veel pech. Steeds was de doelman van de tegenstander te sterk of kreeg de keeper hulp van het houtwerk. De tegenstander had meer geluk en kon vooral op karakter de punten pakken tegen de desondanks goed spelende Bussumers.