Afbeelding

Bussum werkt aan plan om leegstand tegen te gaan

Algemeen

BUSSUM - Als wethouder Paul Barneveld (VVD) het mag zeggen moet het straks kunnen dat leegstaande panden aan de rand van het centrum anders benut kunnen worden. Zo moeten ze volgens de wethouder straks ook bewoond kunnen worden. 

Het gaat om leegstaande panden aan de randen van het centrum. "Daar staan genoeg panden leeg, dus daar moeten we wat mee doen. Dat wordt ook van alle kanten aan ons gevraagd", aldus de wethouder. "We werken aan een plan om straks soepeler om te gaan met de regels. Als een pand van een voormalige bloemenzaak leegstaat, zou er straks ook gewoond kunnen worden, om maar een voorbeeld te geven. Maar we hopen ook de regels te versoepelen om andere vormen van handel toe te staan."

De wethouder hoopt daarmee twee problemen op te lossen. Aan de ene kant wordt de leegstand aangepakt en aan de andere kant wordt ook het tekort aan woningen voor starters deels aangepakt. Of het plan kans van slagen heeft, hangt af van de gemeenteraad. Er moet eerst een voorstel naar de raad, dat ook nog goedgekeurd moet worden. De wethouder verwacht dat dat na de kerst zal gebeuren, maar mensen met bepaalde plannen en wensen kunnen nu al aankloppen met vragen. 

Uit de krant