Afbeelding

Hangjongeren praten met buurtbewoners over problemen

Algemeen

BUSSUM - Bussumse hangjongeren en klagende buurtbewoners hebben donderdag met elkaar gesproken. De avond volgt op een reeks problemen met hangjongeren afgelopen zomer. Veel buurtbewoners van onder meer de Veerstraat ervoeren veel overlast van de jeugd. 

De hangjongeren vertelden deze week in BussumsNieuws zelf ook de problemen graag op te lossen. "We snappen best dat mensen er soms last van hebben als we rondhangen. We doen geen kwaad. We zouden graag rondhangen op de bankjes om met elkaar te praten. Verder houden we alles heel en laten we geen rommel achter. Als mensen desondanks toch last van ons hebben, dan kunnen we daar gewoon over praten. Ze mogen ons best aanspreken. Sterker nog: we staan er zelfs voor open om bijvoorbeeld boodschappen voor oudere bewoners te doen. Als we zelf ook maar met respect behandeld worden."

De avond was bedoeld om met elkaar te praten over de problemen, maar ook om elkaar beter te leren kennen. De jongeren hadden de buurtbewoners zelf benaderd om langs te komen voor een gesprek.

Uit de krant