Foto: BFC (archief)
Foto: BFC (archief)

Bussumse voetballer Leroy Oehlers opgeroepen voor Arubaans elftal

Algemeen

BUSSUM - Bussumer en oud-BFC-speler Leroy Oehlers staat voor een verrassende volgende stap van z'n voetballoopbaan. De voetballer heeft een oproep voor het Arubaanse voetbalelftal op zak en staat deze week met het 'land' op de ABCS-cup, een evenement voor de voetbalelftallen van Aruba, Bonaire, Curaçao en Suriname.

Met de oproep van de Arubaanse bondscoach maakt Oehlers wederom een snelle stap naar de top. Afgelopen jaar verkaste de Bussumer al van het toen net naar de derde klasse gepromoveerde BFC naar hoofdklasser SV Huizen. Daar behoorde de voetballer al gauw tot de eerste elf. "Het gaat heel erg snel", laat Oehlers weten. Het telefoontje van de bondscoach verraste hem dan ook totaal. "Als de telefoon dan gaat, gaat er van alles door je heen. Een heel apart gevoel. Veel vreugde, maar dan nog sterker."

Het voetbal dat op de ABCS-cup gespeeld wordt kan het best vergeleken worden met het voetbal van Nederlandse hoofd- en topklassers.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Seizoen BIJ ANDREAS Naarden bekend Cultureel 25 jun, 15:19
Afbeelding
Zomer bij Bibliotheek Gooi en meer Algemeen 25 jun, 11:17
Logo
Afbeelding
Peter Heerschop | Zaterdagportret ‘Als je logisch nadenkt, dan kom je heel ver’ Mensen 25 jun, 08:00
Afbeelding
Zomermarkt in De Palmpit Algemeen 24 jun, 15:36
Logo
Afbeelding
'Ik wil laten zien dat volwassenen ook goede dingen doen' Naardense start inzamelingsactie voor school in Bucha Mensen 24 jun, 14:00
Afbeelding
Scoutingverenigingen kunnen (en konden) subsidie krijgen Algemeen 24 jun, 13:00
Afbeelding
Brandweer Nederland roept iedereen op om rookmelders in huis op te hangen Algemeen 24 jun, 11:22
Logo
Afbeelding
'We zoeken een andere partij' Nieuwe eigenaren NH Hotel ook verbaasd; Tesla oplaadstation Naarden wordt opgeheven Buurt / wijk 24 jun, 10:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief