Afbeelding

Bussumse sport van het weekend

Algemeen

BFC deelt punten

Goed voetbal was zondag onvoldoende voor BFC. De Bussumse derdeklasser maakte tegen koploper Houten aanspraak op de zege, maar moest toch genoegen nemen met 2-2. De toeschouwers langs de kant werden echter wel volop vermaakt.

Vlak na de aftrap leek het er even op dat BFC zou worden overlopen. Koploper Houten startte erg sterk en zette BFC meteen vast. Dat leverde de ploeg een goal op. Na de goal werd BFC echter beter en was het Houten dat soms moest zoeken naar vorm. BFC speelde sterk en maakte steeds meer aanspraak op een tegengoal. Toch kon Houten de goal voor rust nog schoon houden. Na de rust bleef BFC doorgaan met het goede spel, maar duurde het lang voordat er een goal kwam. Die kwam er wel, echter gemaakt door de verkeerde ploeg. Houten kreeg een strafschop en kon de BFC-problemen daarmee een stuk groter maken. Toch rechtte BFC de rug en opende de jacht op een ommekeer. De twee goals kwamen er. Eerst konden de Bussumers na net wat meer dan een uur voetballen terugkomen door een goal van Gerrit Sneijders. Later, toen Houten ondertussen een rode kaart had gekregen vanwege een grove charge, kwam er alsnog een tweede goal. De goal werd gemaakt door de goed spelende Siemen van Tongeren na een goede worp van Rowell van der Meer. Ondanks kansen bleef een derde goal achterwege.

BHC/SDS'99 dendert door

Vooral door goed als team te werken hebben de handballers van BHC/SDS'99 afgelopen weekend knap punten gepakt tegen het doorgaans sterke KRAS/Volendam. De Bussumse handballers waren met 24-20 te sterk.

Het duurde even voordat BHC/SDS'99 wakker kon worden. De eerste fase van het duel was het spel voor KRAS/Volendam. BHC/SDS'99 kwam op voorsprong, maar zag KRAS/Volendam meteen weer terugkomen tot 3-3. Daarna begonnen de Bussumers geconcentreerd te spelen en was het spel al snel beter dan dat van de tegenstander. Aanvallend werd er volgens afspraken gespeeld en dat leverde de ploeg vervolgens ook weer een voorsprong op. Vooral doordat het achterveld als een hecht team speelde, was ook de opbouw van de Bussumers goed. Langzaam maar zeker kon de ploeg werken aan een goede marge. Voor rust stond het 14-10. Na de rust leek BHC/SDS'99 het goede spel voort te zetten, maar had het team ook even een slechtere fase. Deze fase leverde een forse reeks tegengoals op. Het was zelfs zo erg dat KRAS/Volendam compleet kon terugkomen. BHC/SDS'99 kon echter toch weer de mouwen opstropen en herpakken. De Bussumers kregen geen problemen meer en konden met de 24-20 een knappe zege boeken.

DOC boekt zege

Een goede start voor de korfballers van DOC. De Bussumers hebben afgelopen weekend het eerste zaalduel van het jaar gewonnen: de ploeg was met 16-7 een stuk sterker dan Argus. DOC begon met wat problemen en kwam zelfs op achterstand. Na de rust was DOC een stuk beter dan Argus en benutte de kansen veel beter dan daarvoor. Dat had tot gevolg dat DOC de voorsprong van voor de rust kon vergroten. Argus kon op momenten nog wel wat terugdoen, maar was te zwak om voor gevaar zorgen. De Bussumers boekten vervolgens een afgetekende zege tegen de weggezakte Weespers.

Uit de krant