Afbeelding

SDO laat kaas van brood eten

Algemeen

BUSSUM - Kansen genoeg, maar geen punten afgelopen weekend voor de voetballers van SDO. De Bussumse eersteklasser vergat door te drukken, maakte veel fouten en verspeelde punten tegen het lager geklasseerde Uitgeest: 3-2.

Zowel SDO als de opponent kwam amper aan goed voetballen toe, mede door de fouten was het duel amper hoogstaand. Toch begon SDO wel voortvarend en kwamen er al snel kansen voor de Bussumers. Vlak na de aftraf leverde dat ook meteen een goal op. De voorsprong bleef echter maar kort staan. Dé man van het veld speelde zondag voor de tegenstander: oud-profvoetballer Remco van Boxtel. Van Boxtel maakte de eerste treffer voor z'n ploeg en zag daarna één van z'n ploegmaten ook een tweede treffer maken na een fout van SDO. De Bussumers kregen vlak voor rust nog een reuzenkans op de 2-2, maar faalden. Na rust werd het spel alleen maar slechter. Her en der werd er wel voor wat gevaar gezorgd, maar het duel was verder erg mat. SDO kon vlak voor de slotfase wel de 2-2 maken en maakte het duel daarmee nog spannend. SDO leek echter genoegen te nemen met het gepakte punt en verloor daardoor de focus. De tegenstander kon toen alsnog een derde goal maken, weer via Van Boxtel.

Zwaarbevochten zege
Voor de voetbalsters van SDO was er afgelopen weekend wel loon naar werken. De Bussumers boekten een zwaarbezochten zege op Varsseveld: 2-1. SDO startte goed en kwam meteen op voorsprong door een goal van Demi Hemelaar. Daarna bleef de Bussumse ploeg sterk doorvoetballen, maar bleven vele kansen onbenut. Na de rust voetbalde SDO beter. Het duurde echter lang voordat de ploeg de tweede goal kon maken.

Uit de krant