Foto: KRO
Foto: KRO

Oude klas Goois Lyceum speelt hoofdrol KRO-programma De Reünie

Algemeen

BUSSUM - Leerlingen van het Goois Lyceum in Bussum zien elkaar na jaren weer terug in het tv-programma De Reünie. Het gaat om klas 3 havo van de lichting 1983/1984. De uitzending is zondag 10 november om 20.20 uur op Nederland 1. 

We zien onder andere het verhaal van Margot die als fotograaf naar Zuid-Afrika ging. Hier ontmoette ze onder anderen Nelson Mandela. In 1993 maakte ze een sprong in het diepe en ging ze aan de slag als beginnend kok. Inmiddels is ze een beroemde kok in een restaurant dat jarenlang in de top 50 van beste restaurants van de wereld stond. 

Marieke was op vakantie in New York op 11 september 2001. Ze was zelfs zo dicht bij de twee torens van het World Trade Center dat ze heeft moeten rennen voor de stofwolken van de ingestorte torens. Op 11 september 2013 is ze terug in New York om te vertellen hoe ze die dagen destijds heeft beleefd. 

Paul was een gewone Gooise jongen in de klas, maar thuis had hij het een stuk zwaarder te verduren met zijn autoritaire en getraumatiseerde vader. Inmiddels heeft hij zijn leven volledig omgegooid. Zijn bedrijf is verkocht en hij is het spirituele pad op gegaan. "Ik ben nu opvallend en excentriek en lijk in niets meer op de jongen die ik was." Zijn droom is om over een paar jaar zover te zijn dat hij duizenden mensen tegelijk kan laten inzien dat ze veel meer kunnen dan ze denken.

 

Uit de krant